Quantcast
Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει ζήτημα πιστωτικής προληπτικής γραμμής στο τραπέζι - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει ζήτημα πιστωτικής προληπτικής γραμμής στο τραπέζι

δημοσιεύτηκε:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Για εμάς η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα, δείχνουν ότι υπάρχει ανάκαμψη, ότι στηρίζεται στις εξαγωγές, στη βελτίωση του δείκτη των επενδύσεων, η ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας, είναι στοιχεία τα οποία συνηγορούν στο ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις βεβαίως η ανάκαμψη αυτή να είναι διατηρήσιμη σε βάθος χρόνου. Είναι κοινός τόπος στους διεθνείς οργανισμούς ότι η Ελλάδα βγαίνει και πρέπει να βγει από την κρίση, δεν μπορούν να υπάρχουν πισωγυρίσματα, το διεθνές πλαίσιο επηρεάζει λιγότερο” ανέφερε.

“Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα, είναι κάτι το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε το επόμενο διάστημα με τους παραγωγικούς φορείς και με ευρωπαϊκούς φορείς. Το κείμενο έγινε αποδεκτό με θετικό τρόπο από τους θεσμούς” είπε ο κ. Χαρίτσης.

“Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να αποκηρύξει το κείμενο πριν καν το διαβάσει. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη σοβαρότητα αυτής της τοποθέτησης. Η χώρα έχει για πρώτη φορά μια στρατηγική και αυτό είναι το σημαντικό” συμπλήρωσε για το αναπτυξιακό σχέδιο.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα για προληπτική πιστωτική γραμμή απάντησε “Δεν μου προκαλεί έκπληξη, με την έννοια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Νομίζω η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σαφής, όταν λέμε έξοδος από το πρόγραμμα, εννοούμε έξοδος όχι φτιασίδωμα με άλλες μορφές νέων προγραμμάτων, έχει γίνει προσπάθεια και σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διεθνείς αναταραχές με τη δημιουργία του μαξιλαριού. Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την πιστωτική προληπτική γραμμή, ότι αυτή η λύση που κάποιοι προκρίνουν είναι λύση ενός χρόνου, άρα και εκεί θα δημιουργούνταν ζητήματα αν δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα στο τραπέζι”.

“Το μαξιλάρι επιτελεί ένα συγκεκριμένο ρόλο. Διασφαλίζει ότι την επόμενη ημέρα έχουμε μία άγκυρα, μία ασφάλεια, δεν αξιοποιείται για άλλους σκοπούς σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν δυνατότητες για να ενισχύσουμε, όπως το κάναμε το 2016 και το 2017, κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν από την κρίση, το κάναμε όχι μέσω του μαξιλαριού και θα το ξανακάνουμε αν υπάρχει δυνατότητα από την υπεραπόδοση του προϋπολογισμού” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.