Quantcast
"Μπουρλότο" βάζουν οι Σκοπιανοί - Τα θέλουν "όλα" για να περάσουν τη συμφωνία από την κοινή γνώμη της χώρας τους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

“Μπουρλότο” βάζουν οι Σκοπιανοί – Τα θέλουν “όλα” για να περάσουν τη συμφωνία από την κοινή γνώμη της χώρας τους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάσης Τσίτσας μετέδωσε αποκλειστικές πληροφορίες αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό. Mιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο.

«Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να είμαστε στην αρχή αυτού του σεναρίου που προβλέπαμε εδώ και καιρό, ενός blame-game και από τις δύο πλευρές, μια απόδοση δηλαδή ευθυνών σ’ένα πιθανό αδιέξοδο. Η Σκοπιανή πλευρά θεωρεί ότι η Αθήνα διστάζει για μια τελική συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σύμφωνα με τις σκοπιανές πλευρές σ’ένα οριακό σημείο που μπορεί να προκαλέσουν την κατάρρευσή τους, το τέλος τους. Υποστηρίζουν ότι στο τελευταίο ραντεβού στις Βρυξέλλες δεν επήλθε συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ Κοτζιά-Δημητρόφ εκτός του γεγονότος ότι συμφωνήθηκαν κάποιοι γενικοί όροι και αρχές.

«Η κυβέρνηση Ζάεφ εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή ότι δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί το πακέτο που της προτείνει η ελληνική πλευρά το οποίο περιλαμβάνει το “Severna Makedonija”, το erga omnes, τη χρήση δηλαδή έναντι όλων και την αλλαγή στο σύνταγμα. Υποστηρίζουν ότι χρειάζονται εναγωνίως κάτι παραπάνω για να πείσουν τη δική τους κοινή γνώμη που σε ποσοστό 70% δεν επιθυμεί την αλλαγή της ονομασίας του κρατιδίου.»

«Εκείνο που διαρρέει η Σκοπιανή πλευρά είναι ότι αναμένουν τις επόμενες ώρες, μέρες, παρέμβαση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, από Ουάσινγκτον, δηλαδή και από Βερολίνο. Συγκεκριμένα πρωτεύουσες που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και ίσως δούμε και νέα ταξίδια των υπουργών Εξωτερικών σ’αυτές τις πρωτεύουσες.»

Δείτε το Βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.