Quantcast
Πετράκης στον Realfm 97,8: Αν ερχόταν μια γενναία ρύθμιση, θα είχαμε και επιπρόσθετα μέτρα - enikonomia.gr
share

Πετράκης στον Realfm 97,8: Αν ερχόταν μια γενναία ρύθμιση, θα είχαμε και επιπρόσθετα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

“Είναι στην κατεύθυνση που περιμέναμε τα τελευταία δύο χρόνια, από τη στιγμή που μπήκαν οι προδιαγραφές για τη ρύθμιση του χρέους. Θα έχουμε μιας μορφής ρύθμιση, η οποία θα έχει μια εξελισσόμενη μορφή, δεν θα έχει τον αυτόματο χαρακτήρα που επεδίωκε το ΔΝΤ, αλλά θα είναι για εμάς σημαντική, το θεωρώ θετικό, θα μειώσει το πραγματικό βάρος της ελληνικής οικονομίας, πιθανόν δεν θα έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ορισμένοι θα ήθελαν” δήλωσε ο Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν φαίνεται να είναι το IMF, μάλλον θα μείνει ως τεχνικός σύμβουλος, θα δούμε όμως τις τεχνικές λεπτομέρειες αμέσως μετά την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος. Δεν είμαι βέβαιος αν στις 26 Ιουνίου θα έχουμε μια καθαρή εικόνα, είναι πολλά τα θέματα και ο Ιούνιος είναι γεμάτος με συζητήσεις, συναντήσεις και διαπραγματεύσεις” συμπλήρωσε.

“Αν ερχόταν μια γενναία ρύθμιση, θα έρχονταν και επιπρόσθετα μέτρα. Ευτυχώς, αυτή που φαίνεται και σχεδιάζεται θα στηριχθεί στα υπάρχοντα και αυτό είναι θετικό προς το παρόν” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.