Quantcast
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Φωνάζατε "go back μαντάμ Mέρκελ" και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές - Είστε ψεύτης και πολιτικός απατεώνας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Φωνάζατε “go back μαντάμ Mέρκελ” και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές – Είστε ψεύτης και πολιτικός απατεώνας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή.

«Η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν ρωτήσουμε τους Έλληνες σε ποιον αποδίδουν τον χαρακτηρισμό του “ψεύτη και πολιτικού απατεώνα”, θα απαντήσουν τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε το δημοψήφισμα του 2015 λέγοντας ότι δίχασε και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ενώ υποστήριξε ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την «καταστροφική επιλογή που πληρώνει ακόμη η χώρα».

Αναφέρθηκε στα capital controls, που συνεχίζονται, και πρόσθεσε ότι «εξακολουθεί να κυβερνά με ψέματα, λαϊκισμό, ανευθυνότητα και ανικανότητα».

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά σε μια ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που έγραφε εκείνο το καλοκαίρι: «Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες. Καιρός να ξεχωρίσουμε τα αγρίμια από τις κότες». «Αυτός είναι ο καθρέφτης του πολιτικού λόγου σας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι τις συνέπειες του «μαύρου 2015» τις πληρώνουμε ακόμη στη μορφή φτώχειας, ανασφάλειας, φόρων και capital controls.

«Τρία χρόνια μετά το όχι συνεχίζετε να διχάζετε και να κυβερνάτε με ψέματα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής ήττας της κυβέρνησης. «Φωνάζατε go back κ. Mέρκελ και σήμερα παρακαλάτε για λόγια συμπάθειας και χτύπημα στην πλάτη. Εσείς που θα αλλάζατε την Ευρώπη σήμερα έχετε γίνει το παιδί για όλες της δουλειές. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους και γίνατε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής. Υπογράφατε τα όσα είχατε καταγγείλει, αλλά δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τίποτα, γιατί είστε ανίκανοι» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, θύμισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προέβλεπε αποκατάσταση της ρευστότητας, άρση των capital controls και φορελάφρυνση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 η κυβέρνηση δεν είχε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και την δέσμευση της κρατικής περιουσίας για 99 έτη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι δεν έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, αλλά νέο πρόγραμμα και τόνισε: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Τελειώνει το πρόγραμμα, άρα λήγει και ο ευνοϊκός δανεισμός».

«Μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε “yes man”», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις, τονίζοντας ότι η απαίτηση για περικοπή τους οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης. «Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.