Quantcast
Υπ. Εργασίας: Η κυβέρνηση κάνει κάθε τι που μπορεί για την προστασία των συνταξιούχων - Επίθεση σε ΝΔ και ΣΕΒ - enikonomia.gr
share

Υπ. Εργασίας: Η κυβέρνηση κάνει κάθε τι που μπορεί για την προστασία των συνταξιούχων – Επίθεση σε ΝΔ και ΣΕΒ

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση έχει κερδίσει ήδη το στοίχημα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, με την οποία συνεχίζει την επίθεση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΝΔ και τον ΣΕΒ για το θέμα των συντάξεων και σημειώνει ότι “έχει αποδείξει ότι κάνει κάθε τι που περνά από το χέρι της για την προστασία και τη στήριξη των συνταξιούχων”.

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο φιλικός της Τύπος επιχειρούν ματαίως “να δημιουργήσουν υποστυλώματα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ που καταρρέει”.

«Αρχικά, η ΝΔ θεωρώντας αμετάκλητη την απομείωση της προσωπικής διαφοράς το 2019, λοιδορούσε κάθε ενδεχόμενο αποτροπής της από την κυβέρνηση. Στη συνέχεια, θύμωσε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποτροπής του μέτρου και τους έκανε συστάσεις να είναι πιο προσεκτικοί» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, ενώ υποστηρίζει ότι στην ίδια γραμμή της «αναγκαιότητας» του μέτρου και ο ΣΕΒ, «ταυτιζόμενος απροκάλυπτα με τη ΝΔ στην κοινή τους ατζέντα, κινδυνολογούσε, πριν από λίγες μέρες ότι η μη εφαρμογή του θα προκαλούσε “δυσπιστία” στις αγορές».

«Σήμερα», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, «υποστηρίζουν ότι η μη απομείωση της προσωπικής διαφοράς απειλεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και ανατρέπει την αναλογιστική προοπτική του».

«Τόσο είναι το άγχος για την κατάρρευση του αντιπολιτευτικού τους αφηγήματος. Για το άγχος αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ως προς την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ας μην ανησυχούν. Το στοίχημα αυτό το έχει ήδη, εν έτει 2018, κερδίσει αυτή η κυβέρνηση. Όπως έχει, επίσης, αποδείξει ότι κάνει κάθε τι που περνά από το χέρι της για την προστασία και τη στήριξη των συνταξιούχων. Γι’ αυτό μάλλον και η τόση ανησυχία τους» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.