Quantcast
Φορτσάκης στον Realfm 97,8: Αυτά που είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν είναι πειστικά και δεν φαίνεται ότι μπορούν να υλοποιηθούν - enikonomia.gr
share

Φορτσάκης στον Realfm 97,8: Αυτά που είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν είναι πειστικά και δεν φαίνεται ότι μπορούν να υλοποιηθούν

δημοσιεύτηκε:

«Αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν είναι δυστυχώς πειστικά και δεν φαίνεται ότι μπορούν να υλοποιηθούν γιατί είναι εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα μεταξύ τους, τα οποία μάλιστα είναι και αντιφατικά ορισμένες φορές αφού από τη μια μιλάει για μειώσεις και από την άλλη για προσλήψεις, πράγμα που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και δεύτερον είναι μέτρα που δεν εντάσσονται σε ένα συνεκτικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης αλλά είναι μέτρα κατά κάποιο τρόπο διαφοροποιημένα και ατάκτως ειρημένα. Δεν βλέπω να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο υλοποίησης, αλλά υπάρχει μια αόριστη αναγγελία η οποία δεν φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί» τόνισε ο Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή.

«Η ΝΔ έχει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, στοχευμένες και τις εντάσσει μέσα σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Μακάρι να συμφωνήσουν οι εταίροι με την κυβέρνηση. Έρχεται και λέει ο Πρωθυπουργός ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Σε ποιους θα τον μειώσει; Σε μια μικρή κατηγορία ανθρώπων και θα φτιάξει ένα νέο φόρο από το 2020 ο οποίος θα βαρύνει όλη τη μεσαία τάξη. Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. Εμείς λέμε θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε όλους» πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ εστιάζει στο ότι θέλει να εντάξει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Η διαφορά της φιλοσοφίας μας είναι τεράστια και μας χωρίζουν δύο κόσμοι» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη αυτά που προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. Η πρόταση μας δεν έχει σχέση με το ασφαλιστικό του Πινοσέτ, την εφαρμόζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ακούστε το ηχητικό


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.