Quantcast
ΝΔ: Κυβερνητικές εξαγγελίες κατόπιν εορτής η επιστροφή αναδρομικών - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Κυβερνητικές εξαγγελίες κατόπιν εορτής η επιστροφή αναδρομικών

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατόπιν εορτής και αφού βρισκόμαστε ήδη σε άτυπη προεκλογική περίοδο, μας πληροφορεί ότι θα συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών σε εργαζομένους και συνταξιούχους ορισμένων κλάδων. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό. Αλλά επί 4 χρόνια έδινε μόνον υποσχέσεις, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, πόσο αναξιόπιστη είναι» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

Η Πειραιώς υπενθύμισε ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση το 2014, προέβη, στο πλαίσιο τότε των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, στην καταβολή όχι μόνον του 50% των αναδρομικών -αποδοχών και συντάξεων- αλλά και στην αποκατάσταση των τρεχουσών αποδοχών και συντάξεων εκείνης της εποχής κατά 50% σε σχέση με ό,τι ίσχυε προ των περικοπών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο, o κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα απέδιδε και τα υπόλοιπα ποσά που οφείλονται.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι προχώρησαν στην επιστροφή των αναδρομικών, σεβόμενοι τις δικαστικές αποφάσεις, και ποιοι προσπαθούν λίγο πριν την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, και αφού άλλαξαν προς το δυσμενέστερο το μισθολογικό καθεστώς αυτών των κλάδων, να δείξουν δήθεν ότι ενδιαφέρονται. Όπως γνωρίζουν ότι για να αλλάξει πορεία η χώρα, χρειάζεται πολιτική αλλαγή» υπογραμμίζει η ΝΔ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.