Quantcast
Πώς μπορεί ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών να συμβάλει στην ανάσχεση του brain drain - enikonomia.gr
share

Πώς μπορεί ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών να συμβάλει στην ανάσχεση του brain drain

δημοσιεύτηκε:

Ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει έναν κλάδο, ο οποίος θα συμβάλει σημαντικά στην ανάσχεση αυτού που λέμε brain drain δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς μιλώντας στο Φεστιβάλ ” Athens Games Festival”.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με το Φεστιβάλ ο κ. Παππάς τόνισε: «είναι πολύ καλύτερο σε ποιότητα και με μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού. Η οπτικοακουστική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται και νομίζω ότι ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει ένα κλάδο, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάσχεση αυτού που λέμε brain drain, διότι αν περπατήσετε μέσα στον χώρο θα δείτε ότι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν τα παιχνίδια είναι είναι πολύ νέοι στην ηλικία. Αλλά ο κλάδος μπορεί να κάνει και κάτι άλλο: μπορεί να αλλάξει ραγδαία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Υπάρχουν καταπληκτικές ιδέες για την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία ελληνική μυθολογία και μέσα από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών η παγκόσμια κοινότητα των Gamers μπορεί να έρθει σε επαφή με το τι σημαίνει για την ανθρωπότητα η Ελλάδα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, διαμορφώνει τους όρους για να υπάρχουν οι πλατφόρμες ,ούτως ώστε αυτά τα προϊόντα να γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό και αναπτύσσει και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Νομίζω ότι μπορούμε στο συγκεκριμένο κλάδο να έχουμε μία ματιά πάρα πολύ μεγάλης αισιοδοξίας. Είναι ένας κλάδος κρίσιμος, ένας κλάδος ο οποίος είχε υποτιμηθεί κατά το παρελθόν, αλλά τώρα νομίζω ότι κάνει καθώς περνάει ο καιρός αισθητή την παρουσία του».

Αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό είπε ότι είναι κρίσιμος μέγεθος, καθώς όπως τόνισε «δεν υπάρχουν παιχνίδια χωρίς τους ανθρώπους. Ανθρώπους που αναπτύσσουν ιδέες με ευαισθησίες, που αναπτύσσουν από εκπαιδευτικά παιχνίδια μέχρι παιχνίδια που αφορούν ασθενείς και φροντιστές ανθρώπων με άνοια. Μιλάμε για μία γκάμα λειτουργιών που μπορεί πραγματικά η βιομηχανία των παιχνιδιών να υπηρετήσει και να αναπτύξει. Η συμβολή της είναι νομίζω πάρα πολύ κρίσιμη».

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.