Quantcast
Ρήγας στον Realfm 97,8 για Αμβρόσιο: Δεν μας τιμά να δίνουμε μηνύματα προς τη νέα γενιά που εμπεριέχουν βαθύτατο μίσος και βαθύτατο διχασμό - enikonomia.gr
share

Ρήγας στον Realfm 97,8 για Αμβρόσιο: Δεν μας τιμά να δίνουμε μηνύματα προς τη νέα γενιά που εμπεριέχουν βαθύτατο μίσος και βαθύτατο διχασμό

δημοσιεύτηκε:

“Μετά από έναν ειλικρινήδιάλογο Εκκλησίας και Πολιτείας, θεωρώ ότι υπήρξε κατανόηση και σεβασμός. Προχωρούμε σε συναινετικές και αμοιβαία αποδεκτές πρωτοβουλίες που εξορθολογίζουν τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και κράτους. Εμείς σεβόμαστε τις διαχρονικές αξίες και την ιστορία της πατρίδας μας και τον ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία και στη διαμόρφωση αυτής της ταυτότητας, σεβόμενοι λοιπόν αυτό, ταυτόχρονα εξορθολογίζουμε τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, και κυρίως ο καθένας θα έχει τον δικό του ρόλο και θεωρώ αυτό είναι το σωστό, άρα έγινε το πρώτο βήμα” δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Προφανώς υπάρχουν σε όλους μας πολλές σκέψεις και πολλές απόψεις. Αυτό που πρέπει να πρυτανεύσει είναι ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει κάθετι ώστε να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας σε όλο το πεδίο, αυτό αφορά και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, είναι μέρος της άλλωσε, και να υπάρξει μια εμβάθυνση της Δημοκρατίας και να λυθούν πολλά προβλήματα. Και το ζήτημα των κληρικών ως δημοσίους υπαλλήλους και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, λύνονται ζητήματα πολλών ετών. Παίρνουμε πρωτοβουλίες χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, υπολογίζουμε ότι θέλουμε να λύσουμε προβλήματα υπαρκτά” ανέφερε.

“Εγώ θα σεβαστώ και αυτές τις ακραίες απόψεις, αλλά το σχόλιο μου είναι ότι δεν μας τιμά να δίνουμε τέτοια μηνύματα προς τη νέα γενιά, τα οποία εμπεριέχουν βαθύτατο μίσος και βαθύτατο διχασμό” σχολίασε σχετικά με την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου.

“Δεν είναι μόνο ο κ. Αμβρόσιος, μιλάμε για πολιτικούς παράγοντες, όταν δήλωσαν να φύγει ο σταυρός από τη σημαία, δεν θα γιορτάζομε τα ήθη και τα έθιμα μας, είναι το λιγότερο fake news, είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι όσοι λένε τέτοια πράγματα” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.