Quantcast
Το πρωτοσέλιδο της Realnews και η κόντρα Κυβέρνησης-Ποταμιού για την Συμφωνία των Πρεσπών - enikonomia.gr
share

Το πρωτοσέλιδο της Realnews και η κόντρα Κυβέρνησης-Ποταμιού για την Συμφωνία των Πρεσπών

δημοσιεύτηκε:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη όπου μετείχε στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι τονίζοντας «κινούμαστε πάντοτε με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό».

Προηγήθηκε σχόλιο από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού όπου καλούσε τον επικεφαλής του Ποταμιού, να δώσει «μια απάντηση επί της ουσίας, εάν, δηλαδή, έχει αλλάξει στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών», με αφορμή και το δημοσίευμα της Realnews.

Στο σχόλιο απάντησε μεσω twitter και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «το Ποτάμι εκτός από έξυπνες ατάκες δίνει και ολοκληρωμένες απαντήσεις», παραθέτοντας ανακοίνωση του κόμματος και δήλωση του κ. Θεοδωράκη.

Θεοδωράκης: Η στάση μας στη Βουλή θα καθοριστεί από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου μετείχε στο δεύτερο Αναπτυξιακό Συνέδριο , τόνισε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «Το “Η Ελλάδα αλλιώς”, απαιτεί πρώτα απ’ όλα να σκεφτούμε αλλιώς. Να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη δεκαετιών στα εθνικά θέματα. Να σκεφτούμε, όχι κομματικά, όχι ιδεοληπτικά, αλλά κυρίως πατριωτικά. Η στάση μας, λοιπόν, στη Βουλή, για όσους αναρωτιούνται, θα καθοριστεί, όχι από το προσωπικό συμφέρον, όχι από το κομματικό συμφέρον – δεν είμαστε καλοί στα παζάρια- αλλά μόνον από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε: «Και προσέξτε, όχι το μέλλον το δικό μας, το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί υπάρχει και μια άλλη αρχή που έχει το Ποτάμι. Ότι τα προβλήματα θα πρέπει να πάψουμε να τα φέρνουμε κάτω από το χαλί. Θα πρέπει να τολμάμε να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί».

Μαξίμου: «Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;»

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews σχολίαζε: «Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δύο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνον ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε. Ωστόσο, θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».

Νωρίτερα, με… χιουμοριστική διάθεση διέψευσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας που τον φέρει να έκανε μυστικά παζάρια με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και ζήτησε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και υπουργείο.

Απάντηση Δ. Τσιόδρα στο Μαξίμου

Μεσω twitter απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, στο Μαξίμου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι Κυριακή και είναι λογικό κάποιοι να υπολειτουργούν, ακόμη και στο Μαξίμου. Αν δεν υπολειτουργούσαν πάντως θα γνώριζαν ότι το Ποτάμι εκτός από έξυπνες ατάκες δίνει και ολοκληρωμένες απαντήσεις».

Ο κ. Τσιόδρας παραπέμπει σε ανακοίνωση του Ποταμιού για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, αλλά και δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τον Βέλγο Πρέσβη Luc Liebaut.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.