Quantcast
Συρίγος στον Realfm 97,8: Έχουν κατατεθεί τέσσερις τροπολογίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Πρέπει να δούμε ποια θα περάσει - enikonomia.gr
share

Συρίγος στον Realfm 97,8: Έχουν κατατεθεί τέσσερις τροπολογίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Πρέπει να δούμε ποια θα περάσει

δημοσιεύτηκε:

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έχουν κατατεθεί τέσσερις τροπολογίες για τηΣυμφωνία των Πρεσπών πρέπει να δούμε ποια από τις τέσσερις θα περάσει. Το δεύτερο σημείο που με προβληματίζει είναι το εξής αντί να έχουμε ένα έτοιμο κείμενο να έχουμε προσυμφωνήσει ποιες θα είναι οι τροποποιήσεις, όπως έκαναν οι Βρετανοί με τους Ιρλανδούς το 1998. Εμείς έχουμε συμφωνήσει γενικώς και αορίστως και περιμένουμε να δούμε ποιες τροποποιήσεις θα γίνουν δεκτές για να δούμε αν συμφωνούν με αυτό που είπαμε ή όχι. Το τρίτο σημείο και το πιο άσχημο είναι ότι οι Αλβανοί εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανακλαστικά που εμείς δεν επιδείξαμε κατά τη διάρκεια τηςσυμφωνίας ” δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

“Το πρόβλημα που εμείς δεν είδαμε το βλέπουν οι Αλβανοί και λένε μην μας μπλέξετε και θεωρείτε ότι είμαστε Μακεδόνες με την έννοια που το λένε οι Σλαβομακεδόνες. Είμαστε άλλο πράγμα. Αυτό τους ανησυχεί, δεν έρχονται να καθησυχάσουν δικούς μας φόβους, αλλά δικούς τους φόβους και ανησυχίες” σχολίασε.

“Πρακτικώς δεν αλλάζει τίποτα. Πρέπει να δούμε ποια τροπολογία θα περάσει” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα δήλωσε “Οι Τούρκοι επαναφέρουν γνωστές διεκδικήσεις τους, εδώ και πολλά χρόνια, και τις ξαναπροβάλλουν. Υπό αυτή την έννοια έχουμε κάτι καινούργιο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο, τα ξέραμε όλα αυτά. Όλα αυτά είναι σε ρητορικό επίπεδο, στην πράξη έχουν αποφύγει να κάνουν κάτι που θα προκαλέσει ένταση”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.