Quantcast
Ερώτηση Παπαδημούλη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκτροπή της πτήσης στην Τιμισοάρα - enikonomia.gr
share

Ερώτηση Παπαδημούλη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκτροπή της πτήσης στην Τιμισοάρα

δημοσιεύτηκε:

Επείγουσα ερώτηση προτεραιότητας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το περιστατικό με την αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία σε προγραμματισμένη πτήση της από το Λονδίνο προς τη Θεσσαλονίκη, μετέφερε δεκάδες επιβάτες στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, λόγω της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Επικαλούμενος τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261/2004, ο οποίος αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρία φέρει την ευθύνη των επιλογών αναφορικά με τέτοιες έκτακτες συνθήκες, ο κ. Παπαδημούλης ζητά από την Κομισιόν να λάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες «θα θέτουν πραγματικά σε προτεραιότητα τους επιβάτες και την ασφαλή και δίκαιη μεταχείρισή τους».

«Η Κομισιόν οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των επιβατών κάθε φορά που εκείνα συγκρούονται με την πολιτική χαμηλού κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας. Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν», δήλωσε.

Ο ευρωβουλευτής ερωτά την Κομισιόν «πώς προστατεύει τα δικαιώματα των επιβατών όταν αυτά συγκρούονται με μία τέτοια πολιτική χαμηλού κόστους των αεροπορικών εταιριών» και «τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει ώστε να το θεσμικό πλαίσιο να θέτει πραγματικά σε προτεραιότητα τους επιβάτες και την ασφαλή και δίκαιη μεταχείρισή τους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.