Quantcast
Debate Ζαχαριάδη - Γεωργιάδη στον Realfm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Ζαχαριάδη – Γεωργιάδη στον Realfm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου o αντιπρόεδρος της ΝΔ,Αδωνις Γεωργιάδης και ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

“Εφόσον το φέρουν στη Βουλή και το ψηφίσουν είναι νόμος του Κράτους, δεν χρειάζεται η παρουσία μας. Οφείλω όμως να σας πω ότι με τους ανθρώπους αυτούς η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Την μείωση του αφορολογήτου την ψήφισε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο μόνοι τους. Εμείς φέραμε πριν από έναν μήνα τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, τότε ο κ. Τσακαλώτος είπε στη Βουλή ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η τροπολογία γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Έρχονται τρεις εβδομάδες μετά, την τελευταία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή και λένε ότι βρέθηκε ο δημοσιονομικός χώρος. Άρα, επειδή δεν θα μας τρελάνουν ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Τσακαλώτος, ούτε ο κ. Ζαχαριάδης ούτε κανένας από όλους αυτούς, εμείς διαφωνούμε με τη μείωση του αφορολογήτου, δεν την ψηφίσαμε. Ας κάνουν αυτό που νομίζουν, θα πάμε σε εκλογές, και η επόμενη κυβέρνηση αυτή που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός, θα δει τελικά τι πραγματικά έχει συμβεί με αυτό το θέμα και τι έχει συμφωνηθεί με τους έξω. Γιατί ο κ. Τσίπρας είπε χθες ότι είναι σε συμφωνία με την τρόικα, εγώ εύχομαι να είναι έτσι. Όμως η έκθεση των θεσμών που κυκλοφόρησε, είναι πολύ αρνητική για την Ελλάδα, άρα περιμένω να το δω. Πιο πολύ μου φαίνεται για μια κίνηση εντυπωσιασμού προ των εκλογών, παρά για μια πραγματική πρόθεση να λυθεί άλλη μια από τις ζημιές που αφήνει πίσω του ο Τσίπρας” τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Συγχαίρω τον κ. Γεωργιάδη που δέχεται και αποδέχεται δημόσιο διάλογο. Είναι τολμηρός, το είχα πει και στην προηγούμενη συζήτηση που κάναμε εδώ με τον κ. Βορίδη, γιατί βγαίνουν με τους πολιτικούς αντιπάλους σε debate ενώ ο αρχηγός τους φαίνεται ότι ούτε στις εθνικές εκλογές θα βγει” ανταπάντησε ο κ. Ζαχαριάδης.


“Ξαφνιάζομαι από τη θέση του κ. Γεωργιάδη, λέει δεν χρειάζεται η παρουσία μας. Σοβαρά; Σε τι από αυτά που ψηφίσατε από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα για να γίνουν νόμος του κράτους χρειαζόταν η παρουσία σας; Το ξέρετε πολύ καλά σε τίποτα. Υπήρχε όμως μία συνάντηση, μια συμβολή εφόσον ήταν θετικά μέτρα για την ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας. Γιατί δεν έρχεστε να το ψηφίσετε και αυτό; Δεν σας αφήνει ο κ. Στουρνάρας; Δεν σας αφήνει η κ. Ξαφά; Δεν σας αφήνει μια ομάδα εμμονικών και σκληροπυρηνικών από το ΕΛΚ;” πρόσθεσε.

“Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στο παρελθόν πολιτεύονταν με κραυγές, οργή, να φύγουν, ο Πρωθυπουργός είναι το ένα, είναι ο χειρότερος, τώρα είναι ένα μετριοπαθές αρνάκι και επειδή φέρνουν τη σκλήροπυρηνική ατζέντα θα απέχουν από την Βουλή για να στείλουν μήνυμα στους έξω, όντας πιθανόν αν κερδίσουν τις εκλογές, κυβέρνηση, ότι αυτό είναι υπόθεση του Τσίπρα και εμείς δεν συνηγορήσαμε” σχολίασε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε σχετικά με τον χαρακτηρισμό ‘μετριοπαθές αρνάκι’ ότι “ήθελα να βελάξω αλλά… κρατήθηκα”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.