Quantcast
Κουβέλης: Τα δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν στο Δημόσιο και τον έλεγχό του - enikonomia.gr
share

Κουβέλης: Τα δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν στο Δημόσιο και τον έλεγχό του

δημοσιεύτηκε:

Την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός αριστερού και προοδευτικού πόλου, επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «το δικαίωμα του επαναπροσδιορισμού και της αναθεώρησης των απόψεων και των επιλογών, σε πολιτική και ιδεολογική βάση, δεν είναι “πολιτική συναλλαγή”». Προσθέτει ότι ακόμη και η ΝΔ, που κατηγορεί την κυβέρνηση για «πολιτικές συναλλαγές», έχει εντάξει στην κοινοβουλευτική της ομάδα, πρόσωπα προερχόμενα από άλλους χώρους. Επισημαίνει την ανάγκη ότι στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο που διανύουμε και στους δρόμους που ανοίγονται, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός προοδευτικού κοινωνικού και πολιτικού πόλου που θα στηρίζει την πολιτική για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, το μετασχηματισμό της κοινωνίας και θα συμπαρατάσσεται στην απόκρουση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκφραστών της.

Αναφορικά με την αναβάθμιση και αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις.

«Τα δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας, θα παραμείνουν στο Δημόσιο και στον έλεγχό του. Δραστηριότητες των λιμανιών θα παραχωρηθούν με διεθνείς και διαφανείς διαγωνισμούς, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο» τονίζει ο υπουργός και αναφέρει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας.

Επισημαίνει επίσης ότι η αξιοποίηση των δέκα περιφερειακών λιμένων, γίνεται με γνώμονα το όφελος του Δημοσίου και με στόχο την ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.