Quantcast
Debate Βαρεμένου - Βαρβιτσιώτη στον RealFm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Βαρεμένου – Βαρβιτσιώτη στον RealFm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Πάντα πριν από μία ‘αξιολόγηση’ επικρατούν κάποιοι δραματικοί τόνοι. Εάν πράγματι μπορούν να γίνουν ορισμένα πράγματα επιπλέον υπάρχει αυτός ο χρόνος, στην Ελλάδα το τέλος μίας προθεσμίας πάντα λειτουργεί παρακινητικά είτε πρόκειται για την Πολιτεία, είτε πρόκειται για τους πολίτες όταν καλούνται να υλοποιήσουν ένα καθήκον και τρέχουν μετά το τέλος της προθεσμίας να το κάνουν… Στο τέλος θα βρεθεί μία καλή λύση για αμφότερες τις πλευρές. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα η λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Η πράξη όμως έδειξε ότι μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις παραγωγικές και καλές και για τον πολίτη που στέναξε στη διάρκεια των μνημονίων” δήλωσε ο κ. Βαρεμένος αναφερόμενος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων και την αξιολόγηση.

“Αυτή η καθυστέρηση είναι διπλή. Είναι μία καθυστέρηση η οποία έχει να κάνει με το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά είναι και μία καθυστέρηση η οποία επιφορτίζει πολύ βαριά… Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Δραγασάκης πριν από μερικές εβδομάδες με διπλές τοποθετήσεις του είχε επαναφέρει το αίσθημα της ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, όταν είπε ότι ενδεχομένως να αναγκαστούν να ξανακαταφύγουμε στο μέτρο της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών. Αυτή η ανακεφαλοποίηση θα γίνει με τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών εάν δεν λύσουμε το θέμα των κόκκινων δανείων. Αυτό το θέμα υπάρχει ανοικτό από το μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου, από το καλοκαίρι του 2015, από τότε έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να λύσουμε το θέμα των κόκκινων δανείων και να προχωρήσουμε σε μία αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σε σχέση τον νόμο Κατσέλη του οποίου σήμερα η ζωή υπάρχει μόνο σε παράταση. Εάν δεν λυθεί το ένα θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στο άλλο… Εάν έρθει μία ρύθμιση τώρα η οποία θα λέει ότι θα ισχύει μόνο για το 2019 και μετά το 2020 θα ξαναπάμε σε μία διαπραγμάτευση, αυτό θα είναι ουσιαστικά η δημιουργία ενός ναρκοπεδίου στην επόμενη κυβέρνηση σε σχέση με τις τράπεζες”, ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.