Quantcast
FT: Οι βόλτες Κουφοντίνα αναβιώνουν φόβους για τρομοκρατικά χτυπήματα πριν της εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

FT: Οι βόλτες Κουφοντίνα αναβιώνουν φόβους για τρομοκρατικά χτυπήματα πριν της εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Οι συχνές άδειες του Δημήτρη Κουφοντίναέχει πυροδοτήσει τους φόβους για την επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας στην Ελλάδα πριν από τις φετινές εκλογές, επισημαίνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους. 

Όπως μετέδωσε ο Ισαάκ Καρυπίδης, το επικριτικό άρθρο της ανταποκρίτριας στην Αθήνα, Κerin Hope, βασίζεται σε μαρτυρίες αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ.

«Παρότι το τελευταίο του αίτημα για άδεια απορρίφθηκε, οι αυξημένες εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες έχουν πυροδοτήσει φόβους για μια επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας πριν από τις φετινές εκλογές», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ασυνήθιστα ανεκτική στις αντισυστημικές ομάδες, ίσως επειδή τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τις πολιτικές καριέρες τους ως ακτιβιστές φοιτητές που συμμετείχαν σε βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους», δηλώνει στην εφημερίδα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Τονίζει επίσης ότι ο αρχιεκτελεστής της 17Ν ποτέ δεν έχει εκφράσει μεταμέλεια για τις πράξεις του, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι του έχουν δοθεί πέντε άδειες έως τώρα.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του ”Ρουβίκωνα” καθώς, όπως δηλώνει πρώην αστυνομικός, «αυτές οι ομάδες βλέπουν τώρα τον Κουφοντίνα ως επαναστατικό ήρωα και στην περίπτωση του Ρουβίκωνα, ως μέντορά τους».

«Η βία είναι πολιτικό εργαλείο για μια ακροαριστερή μειοψηφία για δεκαετίες και έχει γίνει ανεκτή, σε κάποιο βαθμό, από πολιτικούς. Δυστυχώς, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα χρειαστεί για να ξεριζωθεί με δημοκρατικά μέσα», καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας βασιζόμενο σε μαρτυρία ειδικού της αντιτρομοκρατίας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.