Quantcast
Χαρίτσης: Δυσάρεστες εκπλήξεις για τη ΝΔ στις κάλπες - Τι είπε για τη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Δυσάρεστες εκπλήξεις για τη ΝΔ στις κάλπες – Τι είπε για τη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας

δημοσιεύτηκε:

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε τους επόμενους μήνες», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ συνέστησε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και στα στελέχη του κόμματος «λιγότερη αλαζονεία», διότι «τους περιμένουν στις κάλπες δυσάρεστες εκπλήξεις».

«Θέση συνολικά της κυβέρνησης», είπε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7, είναι ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο και αυτό δεν αποτελεί απλώς μία πολιτική εκτίμηση ή επιθυμία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι τους επόμενους μήνες και με την ανάκαμψη που ήδη υπάρχει στην οικονομία και με τα μέτρα ελάφρυνσης και άρσης αδικιών, τα οποία λαμβάνει η κυβέρνησή μας, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε το επόμενους μήνες για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα των προσεχών αναμετρήσεων, ο κ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι «το τελευταίο διάστημα ακόμα και τα στελέχη της αντιπολίτευσης, πρόσφατα μάλιστα και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαμήλωσε αρκετά τον πήχη των εκλογικών προσδοκιών τους για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει», πρόσθεσε.

Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και ότι «αυτό δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια αφού έχει προηγηθεί διάλογος με τις τράπεζες και τους θεσμούς. Αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως. Είναι δέσμευσή μας και θα υλοποιηθεί. Αυτό δεν συνιστά αιφνιδιασμό γιατί έχουν υπάρξει αναλυτικότατες διαπραγματεύσεις».

Ανέφερε ακόμα ότι το πόρισμα της επιτροπής για την ψήφο των ομογενών αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι τα τελευταία 40 χρόνια «δεν έκαναν τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την πρόταση του Μάκη Βορίδη για απαγόρευση των αντισυγκεντρώσεων, είπε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική στάση που κρατά κανείς, αν υποθάλπει τέτοιου είδους αντιδράσεις από ακραία στοιχεία. Η ΝΔ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ως προς αυτό. Υπάρχει ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να αποτρέπουν τη δημιουργία τέτοιου κλίματος», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.