Quantcast
Πρόεδρος ελληνικής επιτροπής Unesco: Πρωτοφανείς οι δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος ελληνικής επιτροπής Unesco: Πρωτοφανείς οι δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί το ζήτημα των δηλώσεων Ερντογάν για την Αγία Σοφιά, στην συνάντηση των εθνικών επιτροπών της Unesco, όπου θα μετέχει και η ελληνική επιτροπή, σύμφωνα με την επικεφαλής της οργάνωσης στην Ελλάδα, Μαρία Τζιτζικώστα.

«Μου κάνει εντύπωση όσα λέει ο κ. Ερντογάν για την Αγία Σοφία, διότι όλοι θέλουν να “μπουν” στην λίστα της Unesco», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η κ. Τζιτζικώστα – Παπαχριστοπούλου.

Όπως είπε, μπορεί μια χώρα να κάνει κάποιες κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε έξοδο της από την Unesco ή στον αποχαρακτηρισμό ενός Μνημείου και σε έξοδο του από την λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Κάτι τέτοιο, όπως επεσήμανε η κυρία Τζιτζικώστα – Παπαχριστοπούλου, θα περιορίσει την δυνατότητα παρέμβασης από την Unesco για την χρήση του μνημείου, εν προκειμένω της Αγίας Σοφίας.

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε καθημερινή βάση στο πλαίσιο της εν εξελίξει προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία, τονίζει ότι έχει ωριμάσει η ιδέα της μετατροπής του Συμβόλου του Χριστιανισμού σε τζαμί, λέγοντας ότι «στο μυαλό μας δεν υπήρξε ποτέ ως μνημείο, ήρθε η ώρα να ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία».

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση της κ. Τζιτζικώστα στον ΑΝΤ1:




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.