Quantcast
Νέα δημοσιεύματα για την Ξεπαπαδέα: «Είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα» - enikonomia.gr
share

Νέα δημοσιεύματα για την Ξεπαπαδέα: «Είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα»

δημοσιεύτηκε:

Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα. H ιστοσελίδα παραθέτει μάλιστα και το παρακάτω έγγραφο.

Τα ερωτήματα που θέτει στο ρεπορτάζ του το iefimerida.gr είναι τα ακόλουθα:

Ερώτημα 1: Είναι συμβατό ένα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα διορισμένο στην καίρια θέση της Γενικής Γραμματέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς να κατέχει θέση σε Δ.Σ. μιας ιδιωτικής εργοληπτικής εταιρείας;

Απάντηση: Όπως προκύπτει από συνδυασμούς διατάξεων, οι γενικοί γραμματείς είναι μετακλητοί υπάλληλοι και εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι απαγορεύεται να αναλαμβάνουν εκτελεστικές θέσεις σε εταιρείες. Η μόνη περίπτωση να συμμετάσχουν σε ΔΣ είναι να έχουν πάρει προηγουμένως σχετική άδεια. Σημειώνεται επίσης ότι και στα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ απαιτείται η σχετική άδεια. Αν η κυρία Ξεπαπαδέα έχει πάρει την εν λόγω άδεια, οφείλει να την δημοσιεύσει.

Ερώτημα 2: Είναι «νόμιμο και ηθικό» να παραμένει στην εν λόγω εταιρεία του πατέρα της – ενόσω είναι γ.γ. Διαφθοράς και η εταιρεία αυτή να παίρνει δημόσια έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Και μάλιστα από τον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειάρχη Ιονίων νήσων;

Απάντηση: Η γ.γ. κατά της Διαφθοράς, ως εκ της θέσεώς της, εποπτεύει και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων. Υπό αυτό το πρίσμα, πόρρω απέχει από νόμιμο και ηθικό η εποπτεύουσα της αρχής να είναι μέλος Δ.Σ. εργοληπτικής εταιρείας που παίρνει έργα από το Δημόσιο.

Η κ. Ξεπαπαδέα, είναι γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς από τον Απρίλιο του 2018. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, παραμένει ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «Κ/Ξ ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε.–Σ. ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» και μάλιστα η θητεία της είναι μέχρι και το 2020.


Η εταιρεία ανήκει στον πατέρα της Σωκράτη Ξεπαπαδέα και έχει συσταθεί από το 2002 με έδρα την Κέρκυρα.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.