Quantcast
Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Παγκοσμίων διαστάσεων σκάνδαλο η υπόθεση Novartis - Τι είπε για τον Κουρουμπλή - enikonomia.gr
share

Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Παγκοσμίων διαστάσεων σκάνδαλο η υπόθεση Novartis – Τι είπε για τον Κουρουμπλή

δημοσιεύτηκε:

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Μιλάμε για ένα παγκοσμίων διαστάσεων σκάνδαλο το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, ανεξάρτητα αν θα πει η Δικαιοσύνη ότι ο ‘Χ’ πολιτικός είναι μπλεγμένος ή όχι. Μιλάμε για διεθνές σκάνδαλο, το ψάχνει το FBI. Μία δωροδοκία που μπορεί να είναι 1 ευρώ, 10 ευρώ, 200.000 ευρώ μπορεί να προκαλέσει ντόμινο,” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

“Υπάρχει ένα έγγραφο το οποίο είναι μέσα στη δικογραφία, το οποίο νομίζω έχει εμφανιστεί και στη δημοσιότητα, και λέει το FBI ότι χειραγωγούσαν την πολιτική ηγεσία εκείνης της περιόδου. Εάν κάποιοι είναι κλέφτες, εάν είναι λαμόγια, εάν τα φάγανε, δεν θα τους πιάσουν;… Η Ένωση των Εισαγγελέων λέει ότι γίνονται επιθέσεις, ότι γίνονται παρεμβάσεις, ότι γίνονται νουθεσίες, ότι γίνονται προτροπές”.

“Εγώ χθες κατάλαβα γιατί δεν ψήφισαν την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 που φέραμε στη Βουλή, ενώ ψήφισαν το άρθρο 86, διότι δεν θέλουν τέτοιου είδους αδικήματα να μπορούν να ελέγχονται και αναδρομικά. Διότι έχουν συνδέσει τη μέχρι τώρα διαδρομή τους με ένα νομικό πλαίσιο πολιτικής ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων. Εμείς δεν είπαμε ότι όλοι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ είναι κλέφτες, διαπλεκόμενοι, λωποδύτες, αυτό είναι σκανδαλολογία. Σκανδαλολογία κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εμείς λέμε αυτό είναι ένα σκάνδαλο”, σημείωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις φωτογραφίες που ανέβασε o υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Νομίζω ότι τοποθετήθηκε και ο ίδιος πάνω σε αυτό το ζήτημα. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος θα βγει δημόσια να κάνει νουθεσίες στον Παναγιώτη. Είναι γνωστή και κατατεθειμένη η αντίθεση μας με τον συγκεκριμένο ιεράρχη, με τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει στα πολιτικά και τον σκληρό λόγο και πολλές φορές διχαστικό που διατυπώνει σε αυτά τα ζητήματα. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουν όλοι την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος μας, του χώρου μας. Νομίζω ότι πολύ σημαντικότερο θέμα είναι το γεγονός ότι η χώρα μπορεί να δανειστεί το δεκαετές ομόλογο με κάτω από 3,5%, παρά με το εάν ανάρτησε στο Instagram του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μία φωτογραφία με τον συγκεκριμένο μητροπολίτη”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.