Quantcast
Ο Νίκος Παππάς άνοιξε τα χαρτιά του στον Realfm και μίλησε για όλα - enikonomia.gr
share

Ο Νίκος Παππάς άνοιξε τα χαρτιά του στον Realfm και μίλησε για όλα

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη.

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στα σχόλια, όσον αφορά την χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά που θα γυριστεί στην Ελλάδα, τόνισε ότι ένας διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, όπως ο Γαβράς, δεν χρειάζεται την δική μας βοήθεια. Επεσήμανε ωστόσο ότι η πολιτική της κυβέρνησης με την επιστροφή χρημάτων από φόρους σε τηλεοπτικές παραγωγές έχει προσελκύσει δεκάδες ταινίες που γυρίζονται και θα γυριστούν στην Ελλάδα, προσφέροντας εργασία σε δυναμικό από τη χώρα μας.

Για την «αποστολή» στη Σελήνη

«Δεν είναι επιτυχία ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 10 χώρες που θα «ακουμπήσει» την Σελήνη;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής σχολιάζοντας την αποστολή οχήματος, που θα κατασκευάσει η χώρα μας, στη Σελήνη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής θα γίνουν έρευνες, που εμείς θέλουμε στο σεληνιακό έδαφος, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανήκουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Σχολίασε δε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του διαπίστωσε ότι «παντού υπάρχουν Έλληνες και πουθενά Ελλάδα». «Είχαμε τα μεγαλύτερα μυαλά αλλά η Ελλάδα δεν βρίσκονταν πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Για Πετσίτη

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την υπόθεσηΠετσίτη, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι η υπόθεση είναι «δημιούργημα των ΜΜΕ που στηρίζουν τη ΝΔ». Σχολιάζοντας τους προβληματισμούς που θέτουν ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «κανείς δεν αρνείται να διαλευκανθεί το θέμα».

Για Αμβρόσιο

«Ιεράρχη που σπέρνει μίσος» και «ακροδεξιό» χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, στον οποίο απέδωσε «συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση», προσθέτοντας ότι «έχει καταραστεί στελέχη της αριστεράς και προοδευτικούς ανθρώπους».

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του κ. Αμβρόσιου με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία, όπως είπε «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

Για Novartis

«Είναι σοκαριστικά τα στοιχεία της υπόθεσης», τόνισε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, συνιστώντας στην αντιπολίτευση «μεγαλύτερη ψυχραιμία και όχι προκλητικότητα απέναντι στον κόσμο», προσθέτοντας: «δεν μπορεί σε όλο τον κόσμο να μιλάνε για σκάνδαλο και εδώ να μιλάμε για σκευωρία».

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το τρελό πάρτι που κράτησε πολλά χρόνια», επεσήμανε ο κ. Παππάς, ενώ απαντώντας στο ερώτημα ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη χρήματα σε λογαριασούς είπε: «Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το διερευνήσει»

Για την οικονομία

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας επεσήμανε ότι «η οικονομία κάνει τα βήματά της. Η ανεργία πέφτει. Οι παραγωγικοί φορείς το αναγνωρίζουν. Τα επιτόκια είναι σε ιστορικά χαμηλά. Αυτό είναι που μας έχει δώσει την ευκαιρία να περισσεύουν χρήματα για να παίρνουμε περισσότερες πρωτοβουλίες».

«Δεν αρνούμαστε ότι έχουν υπάρξει επιβαρύνσεις αλλά όχι στην πλειοψηφία του κόσμου. Είμαστε σε πορεία που τα σημάδια της ανάπτυξης είναι εμφανή», είπε ο υπουργός.

Απαντώντας στο ερώτημα για την ανησυχία του κόσμου, που δέχεται διαφορετικά μηνύματα όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, τόνισε ότι «ο κόσμος μπορεί να ηρεμήσει αν σταματήσει να βλέπει τα κανάλια της διαπλοκής».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.