Quantcast
Τσίπρας: Θα καλύψουμε την απώλεια του ΕΚΑΣ με την αύξηση της εθνικής σύνταξης - Τι λέει για τον ΕΝΦΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Θα καλύψουμε την απώλεια του ΕΚΑΣ με την αύξηση της εθνικής σύνταξης – Τι λέει για τον ΕΝΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Ανακοινώνουμε τώρα τα θετικά μέτρα γιατί τώρα τα στοιχεία όπως της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat έδειξαν ότι υπάρχει χώρος”. Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, απαντώντας σε ερώτηση γιατί ανακοινώνονται τα συγκεκριμένα μέτρα προεκλογικά.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι “υπήρχε σχέδιο και ήταν έτοιμοι εδώ και καιρό και η έγνοια μας είναι την ανάκαμψη της οικονομίας να τη νιώσουν και οι πιο απλοί άνθρωποι στην καθημερινότητά τους”.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, για το 2020, 2021 και το 2022 φέρνουμε μέτρα ελάφρυνσης, κυρίως φορολογικής, τα οποία και είναι φιλοαναπτυξιακά, καθώς θα πέσουν στην οικονομία.

Σχετικά με το μέτρο αύξησης της εθνικής σύνταξης, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι “η κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι από τις πιο μεγάλες πληγές στην ελληνική οικονομία. Αναγκαστήκαμε να το δεχτούμε στην διαπραγμάτευση. Όπως είπε και ο κ. Τσακαλώτος στόχος μας είναι να καλύψουμε αυτή την απώλεια μέσα από την εθνική σύνταξη. Δεν μίλησε για επαναφορά του ΕΚΑΣ ως προνοιακό επίδομα, αλλά για τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η αδικία μέσα από την εθνική σύνταξη”.
Για την 13η σύνταξη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται για την 13η σύνταξη. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τη δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά και αριστερά. Μας κατηγορούν αυτοί που έφτασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ποσοστά”.


Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του κληρονόμησε από τον κ. Σαμαρά άδεια ταμεία, ενώ σήμερα το κράτος έχει 30 δισ. ρευστότητα, από τα οποία τα 16 είναι απολύτως δικά μας.

Μίλησε επίσης για το κυβερνητικό σχέδιο να αποπληρωθούν τα δάνεια του ΔΝΤ, ούτως ώστε να φύγει από το κεφάλι μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης παρατήρησε ότι τα 5,5 δισ. που προέρχονται από τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού κλειδώθηκαν σε έναν ειδικό λογαριασμό για τα θετικά μέτρα.


Για τον ΕΝΦΙΑ


Για τον ΕΝΦΙΑ ειδικότερα, αναφέρθηκε στην, ψηφισμένη από τη Βουλή, απόφαση της κυβέρνησης για 10% μεσοσταθμική μείωση το 2019 και επιπλέον 20% το 2020, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ και στο θέμα αυτό: θα κατανεμηθεί με δικαιοσύνη, τόνισε. Επί παραδείγματι, για τα υψηλά εισοδήματα η ελάφρυνση θα είναι περί το 10%, για τα μεσαία 35-40% και για τους φτωχούς 50%, είπε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο σημείο της συνέντευξης, παρατήρησε πως έχει γίνει «επιστήμη» η φοροδιαφυγή από τους έχοντες offshore.


Δείτε το βίντεο:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.