Quantcast
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη βαριά ήττα - Μητσοτάκης: Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη βαριά ήττα – Μητσοτάκης: Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που φέρνει στον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει από τη ΝΔ, η οποία προηγείται έως και 9,5%.

Κατά τις δηλώσεις του από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας “σήκωσε το γάντι” που του είχε πετάξει λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός: «Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών. Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε».

Και συνέχισε: «Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού».

«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας.

Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει. Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Η αφοσίωσή μας στο λαό, δεν είναι τακτική επιλογή. Είναι ηθική υποχρέωση. Είναι απαράβατος κανόνας. Είναι η ψυχή μας. Είναι η ψυχή μου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το σημερινό αποτέλεσμα -πρόσθεσε- δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών, να αμφισβητήσει συνολικά αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Ήδη το κάνει. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Ανήκει σε σας. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο λαός υπήρξε πάντοτε το μοναδικό μας στήριγμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες «με ειλικρίνεια και ζητάμε την καθαρή εντολή τους».

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, την απάντηση την έδινε και θα την δίνει πάντα ο ελληνικός λαός, θα τη δώσετε όλοι και όλες εσείς. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια και αυτό το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς και γι’ αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς», τόνισε στη δήλωσή του.

Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση», ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι «είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους ‘Ελληνες και να βάλουμε την πατρίδα σε μια νέα πιο αισιόδοξη εποχή».

«Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ», δήλωσε σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά. Στην καρδιά μου δεν υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Από αύριο ξεκινώ ένα καινούργιο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία. Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα σε μία πορεία αναγέννησης της χώρας από την οποία κανείς δεν περισσεύει».

Καταλήγοντας, ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και εμπιστοσύνη σας. Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ πολύ σκληρά για να σας την ανταποδώσω».

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της Δεξιάς

“Ο ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της Δεξιάς. Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής” τόνισε η κυρία Φώφη Γεννηματά, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Όπως σημείωσε επιπλέον: “Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα. Εξελίξεις που θα βάλουν οριστικά στο περιθώριο τους φασίστες. Ευχαριστώ τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που έδωσαν σήμερα αυτή τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής.

Κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι καθαρή λύση για την χώρα, είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες”.

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα

Είναι θετικό ότι το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα με τάση αναπλήρωσης των δυνάμεών του”, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπαςγια το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Κουτσούμπα:

Λεβέντης στον Realfm 97,8: Το αποτέλεσμα είναι ανάλογο με τη δίωξη που υπέστη η Ένωση Κεντρώων
Στον Realf 97,8 μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για το εκλογικό αποτέλεσμα και τόνισε ότι τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με τη δίωξη που υπέστη το κόμμα του.

“Στον ΣΚΑΙ δεν με καλέσανε καθόλου τους τελευταίους τρεις μήνες, το Star καθόλου, το Action καθόλου, ο Χατζηνικολάου με κάλεσε για 8 λεπτά στον ΑΝΤ1. Αυτή ήταν όλη η προεκλογική κίνηση για την Ένωση Κεντρώων. 8 λεπτά στον ΑΝΤ1”.

Ακούστε τι είπε στον Realfm 97,8 ο Βασίλης Λεβέντης

Θεοδωράκης: Έγιναν λάθη τα οποία βαραίνουν πρωτίστως εμένα

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σχολίασε ο επικεφαλής του ΠοταμιούΣταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:

“Το Ποτάμι έχασε στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και δε χωράνε εξωραϊσμοί.

Προφανώς έγιναν λάθη, τα οποία βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους 42 υπέροχους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, τα στελέχη μας σε όλη τη χώρα και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και σε αυτή την δύσκολη μάχη.

Το Ποτάμι και οι Βουλευτές του θα συνεχίσουν να παλεύουν για τις ευρωπαϊκές, προοδευτικές και φιλελεύθερες λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές, στις ιδέες, στην τόλμη και στην πολιτική μας αισθητική”.

Καμμένος: Ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο twitter, έγραψε: «Ο ελληνικός Λαός αποφάσισε δημοκρατικά, ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, εργάστηκα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας, ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.