Quantcast
Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο δείπνο των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο δείπνο των αρχηγών κρατών της Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπο δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επίσης, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Κατά την άτυπη αυτή συνάντηση, αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ να διαβουλευθεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο ζήτημα θα επανέλθουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατά την τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20-21 Ιουνίου, στο οποίο στόχος είναι η λήψη αποφάσεων συνολικά επί του πακέτου των διορισμών.

Στην παρέμβασή του στο σημερινό δείπνο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και το σύνολο των προσώπων που θα αναλάβουν τις ανώτατες θεσμικές θέσεις στην ΕΕ, να στηρίζουν την ενότητα και τα ιδανικά της Ένωσης, όπως την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.


Μίας Ένωσης πιο ελκυστικής προς τους πολίτες που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στην οικονομική και κοινωνική σύγκλιση και όχι στη λιτότητα.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θίξει τα ζητήματα αυτά, καθώς και τις θέσεις της χώρας μας επί της στρατηγική ατζέντας της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία, κατά την Σύνοδο των χωρών του Νότου που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 14 Ιουνίου 2019, καταλήγουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού (με βάση την ώρα Βελγίου):

15:45 Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

18:00 Συμμετοχή στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.