Quantcast
Γεννηματά στον Realfm 97,8: Το δίλημμα είναι ένα, ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες - enikonomia.gr
share

Γεννηματά στον Realfm 97,8: Το δίλημμα είναι ένα, ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες

δημοσιεύτηκε:

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Κάποιοι προσπαθούν να πουν ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει. Σε όλους τους τόνους και κάθε μέρα θα επαναλαμβάνω ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Αντίθετα, αυτή τη στιγμή μας μετράει όλους, ανατοποθετείται και παίρνει τις τελικές του αποφάσεις. Οφείλουμε να σεβαστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και οφείλουμε να εξηγήσουμε αναλυτικά ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

“Το δίλημμα είναι ένα, ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες. Πραγματικά θεωρώ ότι ποτέ δεν ήταν πιο χρήσιμη η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής από τώρα… Αυτή τη στιγμή αποδοκιμάστηκε ο κ. Τσίπρας είναι ολοφάνερο με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και δημιούργησε αυτό το κύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας εναντίον του που εκφράστηκε υπέρ του δεύτερου κόμματος, υπέρ της ΝΔ, δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών”.

“Έγινε ένα βήμα αλλά θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρό. Θα πρέπει να αναμένουμε, να δούμε την πορεία για να είμαστε σίγουροι εάν αυτές οι αποφάσεις οδηγούν στο να αποτραπεί οποιαδήποτε άλλη παραβίαση από τη μεριά της Τουρκίας. Από την μεριά μας θα θέλαμε να δούμε πιο τολμηρές, πιο αποφασιστικές κινήσεις από τη Σύνοδο και περιμέναμε από την κυβέρνηση να έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και οπωσδήποτε από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι πολύ πιο πιεστική”, ανέφερε η κ. Γεννηματά κληθείσα να σχολιάσει την αντίδραση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τα όσα συμβαίνουν με τη γειτονική χώρα και αν επιδιώκει τη διαμόρφωση ενός εθνικού μετώπου για το ζήτημα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απάντησε μεταξύ άλλων: “Όπως δεν το έπραξε όλα τα προηγούμενα χρόνια για κανένα μεγάλο ζήτημα της χώρας έτσι ακριβώς απουσιάζει οποιαδήποτε συνεννόηση και οποιαδήποτε προσπάθεια να υπάρξει ένα εσωτερικό αρραγές μέτωπο και τώρα… Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εκτιμώ ότι εάν η κυβέρνηση πράγματι αξιολογούσε τα ζητήματα έτσι όπως θα έπρεπε, θα έπρεπε αμέσως ο Πρωθυπουργός είτε πριν, είτε μετά το ΚΥΣΕΑ να έχει επικοινωνήσει και να έχει ενημερώσει τους αρχηγούς. Δεν το έπραξε. Ένας από τους λόγους για τους οποίους διατηρούμε τις ανησυχίες μας είναι ότι είδαμε πως χειρίστηκε το Σκοπιανό και ακούσαμε στελέχη του που είπαν ότι είναι πρότυπο η Συμφωνία των Πρεσπών και για τα ελληνοτουρκικά. O απερχόμενος Πρωθυπουργός έχει υποχρέωση και ευθύνη με τις πράξεις του να μην ζημιωθούν τα εθνικά συμφέροντα.”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.