http://www.enikonomia.gr/timeliness/217097,tsipras-i-epilogi-stin-kalpi-na-ginei-me-vasi-ti-logiki-ochi-to-t.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_217097_464a66040c-a4f39ec88805f935.jpg Μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, που θα προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, να ψηφίσουν με βάση τη λογική... 6/24/2019 10:49:40 PM

Τσίπρας: Η επιλογή στην κάλπη να γίνει με βάση τη λογική, όχι το θυμικό και τον φόβο - BINTEO

Τσίπρας: Η επιλογή στην κάλπη να γίνει με βάση τη λογική, όχι το θυμικό και τον φόβο  - BINTEO

Μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, που θα προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, να ψηφίσουν με βάση τη λογική και όχι το θυμικό και τον φόβο, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, κάνοντας λόγο για μία “κρίσιμη επιλογή”.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός στην ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος, “τον Αύγουστο του 2018 γυρίσαμε σελίδα και αφήσαμε πίσω μας οριστικά τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη. Στηρίζεται στην εργατικότητα και το πείσμα των ανθρώπων της. Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας”.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι “ο ελληνικός λαός καλείται να κρίνει και να συγκρίνει για την επόμενη τετραετία, χωρίς να βρισκόμαστε κάτω από τον στενό κορσέ των μνημονίων και της επιτροπείας, και να αποφασίσει πως θα προχωρήσουμε" για να συμπληρώσει: “Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Θέλουμε ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να έρθει σε αυτή την επιλογή με βάση την λογική, όχι το θυμικό, ούτε τον φόβο”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης είναι ότι η ανάπτυξη εκείνη δεν μοιράστηκε δίκαια, αλλά καρπώθηκαν όλο τον πλούτο λίγοι, “οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα πίσω τους για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ήρθαν μετά”.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι “δεν κάναμε θαύματα”, ωστόσο, σημείωσε πως “κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”. Όπως τόνισε, “τώρα μπορούμε να οργανώσουμε την επόμενη μέρα χωρίς μνημόνια και εξαγγείλαμε στοχευμένα μέτρα που αφορούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”.

"Πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες"


Αναφερόμενος στις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είπε ότι "το δικό μας σχέδιο και αυτό της ΝΔ, προωθούν δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα για την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα" και πρόσθεσε: "οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς υπέρ της επιχειρηματικότητας. Ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου της επιχείρησης τους, είναι το ίδιο. Όμως αυτό είναι πλάνη. Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας που θέλει να χτίσει ένα mall, να έχει τα ίδια συμφέροντα με όσους έχουν μαγαζιά σε εκείνη την περιοχή; Ή πως μπορεί ένας επιτηδευματίας να έχει τα ίδια συμφέροντα με μια πολυεθνική;".

Δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του κατά της ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του για τα όσα εξαγγέλλει: "Αφού μας έλεγε ότι αν εκλεγεί θα ξεκινήσει να μειώνει φόρους, τώρα βάζει αφετηρία εφαρμογής των βασικών φορολογικών του εξαγγελιών το 2021. Την ίδια στιγμή που μας επιτίθεται για αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων, ο κ. Μητσοτάκης καταθέτει ένα πρόγραμμα υπό αναστολή. Λιγότεροι φόροι από το 2021 και βλέπουμε". Τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να υφαρπάξει πρώτα την ψήφο των Ελλήνων και να εφαρμόσει άμεσα όλα εκείνα τα οποία οραματίστηκε να εφαρμόσει στην Ελλάδα ο φυσικός σύμμαχος της ΝΔ (το ΔΝΤ) όπως είπε ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Θεοχάρης, και για τις φοροελαφρύνσεις.

“Πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες τόσο για την μείωση φόρων και όσο και για την επιστροφή στην ανάπτυξη", είπε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στο κοινό των επιχειρηματιών που τον άκουγε ερωτώντας: "Η ΝΔ μας παρέδωσε δημόσια ταμεία με 430 εκατομμύρια παθητικό. Εμείς έχουμε σήμερα 34 δισ. απόθεμα. Και σας ρωτώ ειλικρινά, εσείς που κάθε μέρα κάνετε ταμείο στο τέλος της ημέρας. Με ποιόν αισθάνεστε πιο ασφαλείς στο τιμόνι της χώρας; Με αυτόν που γονάτισε το μαγαζί; ‘Η με αυτόν που το έσωσε από το λουκέτο και σήμερα κινείται ξανά;". Έκλεισε λέγοντας: "Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω, δεν μας αξίζει να περάσουμε τα ίδια βάσανα. Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρηση μας, την οικογένεια μας, τα παιδιά μας. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε πως “σήμερα η χώρα είναι ξανά ελεύθερη, είναι αυτοδύναμη ξανά και ανήκει στους Έλληνες και αυτό είναι το πιο μεγάλο και το πιο ιστορικό μας επίτευγμα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και μπορεί να σχεδιάζει τα μέλλον της. Τώρα αποφασίσουμε για το μέλλον, για την ζωή και τα παιδιά μας”, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ