Quantcast
Αχτσιόγλου: Η υποκρισία της ΝΔ στο Μακεδονικό την εκθέτει ανεπανόρθωτα - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Η υποκρισία της ΝΔ στο Μακεδονικό την εκθέτει ανεπανόρθωτα

δημοσιεύτηκε:

Για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού για μικροπολιτικά οφέλη κατηγορεί τη ΝΔ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση επιστολής του πρώην πρθωυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, για το «Μακεδονικό».

«Τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, αποκαλύπτουν την προσπάθειά της να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για μικροκομματικά οφέλη» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της, προσθέτοντας:
«Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και Μακεδονία-Σκόπια για το εξωτερικό (διπλή ονομασία λοιπόν) και δεν της ζητούσε καν συνταγματική αναθεώρηση. Προφανώς η εθνότητα και η γλώσσα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα Μακεδονία.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλα όσα η ΝΔ δεν διανοήθηκε ποτέ να διεκδικήσει».

«Η πατριδοκαπηλία, η μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων, θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ενότητα, είναι πέρα από ανεύθυνη μία απαράδεκτη στάση, για την οποία η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.