Quantcast
Βαρουφάκης: Ποια ρήξη θα κάνετε, με τους δανειστές ή με τον λαό; - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Ποια ρήξη θα κάνετε, με τους δανειστές ή με τον λαό; – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ρήξη με τον ελληνικό λαό, ως απόρροια των παροχών που έχει εξαγγείλει και των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί, εμφανίστηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ξεκαθάρισε ότι το ΜέΡΑ25 δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό των κυβερνώντων, αλλά για να τον θάψουμε».

Αναφερόμενος στην «επιστροφή στην κανονικότητα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι τα δεδομένα δεν δείχνουν αυτό αλλά ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μνημονιακή εποχή, στη χρεοδουλοπαροικία, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις παροχές της κυβέρνησης, εκτίμησε ότι ανέρχονται σε περίπου 1,8 -1,9 δισ. ευρώ. «Αν συνεχίσετε έτσι», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, τότε το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει στο 1,5-1,6% του ΑΕΠ, «ενώ έχετε δεσμευθεί για 3,5%».
Ο κ Βαρουφάκης επεσήμανε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος «πρέπει οι καθαρές επενδύσεις να αυξηθούν πολύ πιο γρήγορα από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών», κάτι το οποίο -τόνισε- δεν έχει γίνει ποτέ.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, τότε θα τεθεί για τους κυβερνώντες το δίλημμα: «Ποια ρήξη θα κάνετε: με τους δανειστές ή με τον ελληνικό λαό;»

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως όταν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει σε ρήξη με τον λαό, οι κοινωνικές ανισότητες θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες. Τόνισε επίσης ότι ο συνδυασμός της αποτυχίας της κυβερνητικής δημοσιονομικής πολιτικής και η όξυνση του ταξικού πολέμου, θα οδηγήσει σε «καταστολή και περαιτέρω μετανάστευση των παιδιών μας».

«Προσφέρετε πολύ δυσάρεστα θεάματα χωρίς άρτο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και προειδοποίησε: «Όταν η ρήξη θα γίνει, εμείς θα πάρουμε το μέρος των πολλών, των θυμάτων…»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.