Quantcast
Καραμανλής: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού-Τι είπε για τα διπλώματα οδήγησης - enikonomia.gr
share

Καραμανλής: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού-Τι είπε για τα διπλώματα οδήγησης

δημοσιεύτηκε:

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αν και η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό έχει το δικαίωμα, καθώς υπάρχει σύμβαση από το 1996, με την οποία η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των διοδίων «μονομερώς» και χωρίς να πάρει την έγκριση της Πολιτείας, ωστόσο, δήλωσε πως «δεν έχουν δίκιο να το κάνουν» (σ.σ: δηλαδή, να προχωρήσουν σε αυξήσεις).

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους να αντιδράσει» και, όπως είπε, «μπορεί να πάει ακόμα και στα δικαστήρια και να επιλυθεί εκεί το ζήτημα».

«Εμείς», πρόσθεσε, «δεν θέλουμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν […] Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να “δημιουργεί τετελεσμένα” σε μια καινούργια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Όλοι έχουμε καταλάβει, και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες, ότι είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση και πρέπει όλα να τα δούμε με ψυχραιμία. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης της μιας εβδομάδας, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου διαπραγματευόταν το θέμα αυτό επί ένα χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Επιπλέον ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα λυθεί σε μερικές εβδομάδες και πρόσθεσε: «Δεν θα δεχθούμε αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό».

Για τα διπλώματα οδήγησης

Εν συνεχεία μίλησε για τα διπλώματα οδήγησης που αφορούν πολίτες ηλικίας άνω των 74 ετών «…Το ζήτημα που πιστεύω ότι είναι σοβαρό είναι αυτό με τους λεγόμενους 74άρηδες, δηλαδή με τους ανθρώπους που είναι κάποια ηλικίας….… και οι οποίοι για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους περνάνε έναν πραγματικό Γολγοθά. Πρέπει να πάνε πέντε φορές στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας, να μπούνε σε μία απίστευτη γραφειοκρατία για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κατακαλόκαιρο».

«Αυτό λοιπόν θα αλλάξει άμεσα. Έχω ήδη υπογράψει υπουργική απόφαση, όπου δίνουμε μία παράταση ώστε τα διπλώματά τους να ισχύουν, να μπορούν να οδηγούν δηλαδή μέχρι να νομοθετήσουμε, για να εξισορροπήσουμε αυτά τα πράγματα », πρόσθεσε.
Στην ερώτηση ” Ποια θα μπορούσε να ήταν η λύση -Αρκούν οι ιατρικές εξετάσεις;” είπε « Σωστά, να μπει μια δεύτερη βαθμίδα προστασίας με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και να πω και κάτι άλλο. Σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει αυτό το καθεστώς, για τους ανθρώπους άνω των 74 ετών. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν σήμερα να ερχόμαστε και να ταλαιπωρούμε αυτή την κατηγορία πολιτών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μου έχουνε πει ότι μόνο 15 ή 20 από όλους τους 74άρηδες έχουνε κοπεί. Επομένως πρέπει να το δούμε με σοβαρότητα. Προτεραιότητά μας είναι να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Ειδικά οι πολίτες αυτής της ηλικίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.