Quantcast
Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Δεν διανοούμαι από ιδεοληψία πέντε μελών του ΚΑΣ να σταματούν οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Δεν διανοούμαι από ιδεοληψία πέντε μελών του ΚΑΣ να σταματούν οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων

δημοσιεύτηκε:

«Υπάρχουν πολλές επενδύσεις τα σχέδια των οποίων έχουν κατατεθεί σε διάφορες φάσεις. Οι επενδυτικοί φάκελοι που έχουν μπει σε διάφορους αναπτυξιακούς νόμους ξεπερνούν σήμερα του 2.000 φακέλους. Πάνω από 1.000 φάκελοι έχουν μπει στον αναπτυξιακό αλλά δεν έχουν ελεγχθεί», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «υπάρχει επενδυτική προσφορά που για μια χώρα με τη δίψα της Ελλάδας για επενδύσεις είναι απαράδεκτο να μένει κολλημένη. Έχουν κολλήσει γιατί το ελληνικό κράτος λειτουργεί με πολύ αργούς ρυθμούς».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «προσπαθούμε να δώσουμε ταχύτητα και η πράξη μας αυτή έχει γίνει αντιληπτή από την επενδυτική κοινότητα, πολλά επενδυτικά σχήματα που είχαν αποχωρήσει από την Ελλάδα τώρα αρχίζουν να επιστρέφουν».


«Η δύναμη να πιέσουμε προέρχεται από τη βούληση του Πρωθυπουργού να τρέξουν όλα. Η ταχύτητα που δίνει ο Μητσοτάκης ακολουθείται και από τους υπουργούς τους. Στις συσκέψεις για το Ελληνικό έχω πάντα παρόντες ανθρώπους του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν ενεργώ μόνος μου. Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στην Κασσιόπη το οποίο έχει ανακοινωθεί πολλές φορές και εδώ και 7 χρόνια δεν έχει ξεκινήσει», πρόσθεσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι «εάν συμφωνούμε ότι είναι εθνική μας προσπάθεια να προσελκύσουμε επενδύσεις , αν δεν μπει φρέσκο χρήμα στην Ελλάδα, αν δεν μεγαλώσει η πίτα, θα είμαστε πάντα στην μιζέρια. Θέλω να παρακαλέσω την αντιπολίτευση να μην κάνουν τις επενδύσεις πεδίο αισχρής αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης χωρίς λόγο. Βλάπτει την εθνική προσπάθεια. Δεν υπάρχει κανένα δώρο στο Ελληνικό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως «κυβέρνηση Δόκτωρ Τσέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Δεν είχε μία ξεκάθαρη στρατηγική».

«Αν καταφέρουμε και γίνει πράξη η επένδυση στο Ελληνικό, όταν θα τη βλέπετε μετά από κάποια χρόνια, θα λέτε γιατί δεν την κάναμε γρηγορότερα. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό έργο απέραντης ομορφιάς που θα αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας. Όλη η νότια πλευρά της Αττικής θα αναπτυχθεί. Το Ελληνικό έχει γίνει το σύμβολο αν η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί. Θέλουμε να στείλουμε ένα σήμα στους επενδυτές ότι θα το κάνουμε για να έρθουν και άλλες επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης

επισημαίνοντας ότι «εκδίδονται εντός του Αυγούστου οι κοινές υπουργικές αποφάσεις, είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε εντός του προβλεπόμενου χρόνου», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα αρχαία ως πρόβλημα γιατί τότε η σχέση του λαού θα είναι πάντα αρνητική. Πρέπει να βλέπουμε τον αρχαίο μας πολιτισμό ως κέρδος. Προσδοκώ σε μία σχέση του παρόντος ελληνικού λαού ειρηνική και φιλική και όχι εχθρική με τους παρελθόντες Έλληνες. Δεν διανοούμαι από ιδεοληψία πέντε μελών του ΚΑΣ να σταματούν οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων».

Για την ΕΛΒΟ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «θα έχουμε διαγωνισμό την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και θα ιδιωτικοποιηθεί. Θα είναι ένας επιτυχής διαγωνισμός», ενώ για την επένδυση στην Ελούντα είπε ότι «έχει κολλήσει επένδυση μισού εκατομμυρίου ευρώ».

Για το άσυλο, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «η ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή η κ. Κεραμέως είναι πάρα πολύ ισορροπημένη και σωστή γιατί απεμπλέκει τις πρυτανικές αρχές από την επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και θα μπορέσουμε να τελειώνουμε με τη μία στα πανεπιστήμια. Δεν εμποδίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία, οι ίδιοι οι «μπαχαλάκηδες» εμποδίζουν την ακαδημαϊκή ελευθερία».

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.