Quantcast
Σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ - enikonomia.gr
share

Σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Σχέδιο αναδιοργάνωσης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού  (ΟΑΕΔ) επεξεργάζεται η νέα διοίκηση του Οργανισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με σχετική πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο σχεδιασμό περιλαμβάνονται προγράμματα διαρκούς αναμόρφωσης του προσωπικού και η συγκρότηση μίας επιτελικής ομάδας σχεδιασμού και αξιολόγησης, που θα αναλάβει τη χάραξη των πολιτικών του Οργανισμού.

Ακόμη προβλέπεται και η ενίσχυση του τμήματος στατιστικής του ΟΑΕΔ και η σταδιακή αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων, σύμφωνα με τις  ίδιες πηγές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αναδιοργάνωση του Οργανισμού, γίνεται  για να μετατραπεί  σε δημόσιο φορά απασχόλησης, αλλά  και για να ξεπεραστούν τα προβλήματα  που προέκυψαν από τη μεταφορά στον Οργανισμό των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Μάλιστα, πέντε προγράμματα κατάρτισης και μαθητείας, τα οποία είχαν σχεδιαστεί στο πλαίσιο της δράσης «εγγύηση για τη νεολαία» από την προηγούμενη κυβέρνηση, κρίθηκαν ως μη επιλέξιμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των δράσεων του νέου ΕΣΠΑ και η διοίκηση του Οργανισμού προσδοκά την ανακατανομή των πόρων και την ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.