Quantcast
Συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο 15ο Top Level Meeting - enikonomia.gr
share

Συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο 15ο Top Level Meeting

δημοσιεύτηκε:

Με στελέχη της αγοράς συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υφυπουργοί Γεώργιος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος συμμετέχοντας στις εργασίες του 15ου Top Level Meeting. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «το νέο στρατηγικό, θεσμικό και επιχειρησιακό Πλαίσιο Ανάπτυξης του ICT μετά την ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης». Παρών επίσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Οι Υπουργοί απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη δομή, τη φιλοσοφία και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τονίζοντας την ανάγκη της χώρας να κάνει άλματα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ειδικότερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε τον απολογισμό των πρώτων εκατό ημερών. Επιπλέον, επανέλαβε ότι ο βασικός στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας η Ελλάδα να καταφέρει να φτάσει στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών κρατών στο δείκτη DESI από τις τελευταίες θέσεις του που βρίσκεται σήμερα.

Ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί περιέγραψαν τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα έργα που θα συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου, κάνοντας ειδική αναφορά σε θέματα διαλειτουργικότητας και απλοποίησης των διαδικασιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.