Quantcast
Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου στη Βουλή για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι - enikonomia.gr
share

Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου στη Βουλή για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

δημοσιεύτηκε:

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επέμβαση της αστυνομίας σήμερα το πρωί στο Κουκάκι σε υπό κατάληψη κτίρια. Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης είχε εντονότατο διάλογο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο τον οποίον κάλεσε να απαντήσει ξεκάθαρα αν υποστηρίζει ότι υπάρχει χούντα στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βορίδης κατά την ομιλία του σχολιάζοντας τη μομφή σε βάρος της αστυνομίας ύψωσε ασπίδα προστασίας στην ΕΛ.ΑΣ λέγοντας ότι η εντολή του λαού είναι η επιβολή του νόμου και της τάξης ωστόσο δεν έχει ηττηθεί ακόμα η ηγεμονία της Αριστεράς.

Οι αναφορές του κ. Βορίδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου ο οποίος άφησε σαφείς υπαινιγμούς πως η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Βορίδη είναι που δίνει γραμμή στην αστυνομία. “Δεν είστε μόνο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είστε ουσιαστικός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να σηματοδοτήσει ότι υπάρχει μια ανησυχία για τα έκτροπα που έχουμε δει. Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές στα δικαιωματικά προς τα δεξιά αλλά δεν σας έδωσε την άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο των σπιτιών των ανθρώπων.Ούτε σας έδωσε την άδεια η αστυνομία να ξεβρακώνει κοριτσάκια στον δρόμο. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται απάντηση” είπε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν άφησε αναπάντητη την αναφορά Τσακαλώτου και ζήτησε ξανά τον λόγο καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την άποψη του: “Εσάς η άποψη σας είναι ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία; Άλλο αν υπάρχει μια υπέρβαση βίας που έκανε ένας και είναι ελεγκτέα και άλλο η γενίκευση. Η γενίκευση που κάνετε δεν είναι αθώα. Την κάνετε γιατί ψυχικά είστε ταυτισμένοι με τον συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειες του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Κι επειδή αναφέρεστε στο συγκεκριμένο η είσοδος σήμερα έγινε παρουσία εισαγγελέως” είπε.

Εικόνες Βαγδάτης και όχι Αθήνας χαρακτήρισε το πρωινό σκηνικό ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.