Quantcast
Σε αποχή προχωρούν οι συμβολαιογράφοι Αθήνας και Πειραιά - enikonomia.gr
share

Σε αποχή προχωρούν οι συμβολαιογράφοι Αθήνας και Πειραιά

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου δεν θα υπογραφεί κανένα συμβόλαιο καθώς οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα σε έκτακτη γενική συνέλευση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Η απόφαση ελήφθη ως αντίδραση στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες ενώ τους δίδεται η αρμοδιότητα υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις που έως τώρα είχαν οι υπάλληλοι των εφοριών, απειλούνται παράλληλα με εξοντωτικά πρόστιμα, χωρίς οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να έχουν οργανώσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό πλαίσιο ώστε να εκτελέσουν τα νέα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Τι ζητούν
Όπως τονίστηκε στη γενική τους συνέλευση, οι συμβολαιογράφοι δεν αρνούνται να αναλάβουν την υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων, υπό την προϋπόθεση όμως να υπάρξει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει στην πράξη την άσκηση αυτών των καθηκόντων με ασφάλεια για τις συναλλαγές, τον πολίτη και το δημόσιο.

Για το λόγο αυτό οι συμβολαιογράφοι ζητούν: αναστολή του νόμο και άμεσα διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με το αρμόδιο υπουργείο (Οικονομικών).

Να σημειωθεί ότι οι συμβολαιογράφοι μαζικά συμμετείχαν στην έκτακτη γενική συνέλευση παρά το ότι αυτή πραγματοποιήθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς, και παρά το ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου τους δεν επιθυμούσε την πραγματοποίηση αυτής. Ο ίδιος ο πρόεδρος μάλιστα του Συλλόγου Γεώργιος Ρούσκας αποχώρησε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.