Quantcast
ΚΚΕ: Πρόκληση οι δηλώσεις Πέτσα για αύξηση στον κατώτατο μισθό 50 ευρώ σε βάθος τριετίας - enikonomia.gr
share

ΚΚΕ: Πρόκληση οι δηλώσεις Πέτσα για αύξηση στον κατώτατο μισθό 50 ευρώ σε βάθος τριετίας

δημοσιεύτηκε:

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, για αύξηση στον κατώτατο μισθόμόλις 50 ευρώ και μάλιστα σε βάθος τριετίας, αποτελούν πρόκληση, αφού στην ουσία παραπέμπουν σε πάγωμα μισθών, με δεδομένες και τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης», σχολιάζει το ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τον κατώτατο μισθό.

Και προσθέτει: «Επιβεβαιώνουν και στον πιο δύσπιστο ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να είναι τα θύματα και στη φάση της ανάπτυξης, το προϊόν της οποίας θα το καρπωθούν οι λίγοι. Θυμίζουμε επίσης ότι πριν λίγες ημέρες το υπ. Εργασίας αποφάσισε το πάγωμα του κατώτατου μισθού για το 2020, με βάση το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου και σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη διορισμένη, από τα δικαστήρια, ηγεσία της ΓΣΕΕ».

«Οι εργαζόμενοι, που ήρθαν αντιμέτωποι με σωρεία ψεμάτων, όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, πρώτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τους αγώνες τους χρειάζεται να απαιτήσουν άμεσα επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.