Quantcast
Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Πόσοι φοβούνται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία - enikonomia.gr
share

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι φοβούνται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Προβάδισμα 13 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την MRB για λογαριασμό του δελτίου ειδήσεων του STAR.


Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,1% ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι στο 24,2%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 19,7% (44,2% έναντι 24,5%). Με το ίδιο ακριβώς ποσοστό προηγείται ο κ. Μητσοτάκης του κ. Τσίπρα και στις ευνοϊκές γνώμες (44,2% για τον νυν πρωθυπουργού έναντι 30,5% του προκατόχου του).

Επίσης, το 54,6% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42, 6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.