Quantcast
Κρήτη: Αλλάζει η περίοδος των εκπτώσεων - enikonomia.gr
share

Κρήτη: Αλλάζει η περίοδος των εκπτώσεων

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα, Κυριακή, 1η έως τις 15 Μαρτίου και από τη 1η έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά.

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων έχει πλέον τροποποιηθεί. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερική Ενότητα με απόφαση του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, τη συγκεκριμένη περίοδο οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία για αγορές ποιοτικών προϊόντων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Στην ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ επισημαίνει ότι την Κυριακή 8 Μαρτίου το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν το προτείνουμε καθότι μετά από στατιστικά στοιχεία που συλλέξαμε δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για τα καταστήματα».

Σε ανάλογη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ανακοινώθηκε ότι τις ίδιες ημέρες θα ισχύει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων και για το Ηράκλειο, επιτρέποντας παράλληλα την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, την Κυριακή 8 Μαρτίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.