Quantcast
Έρχεται ο "προσωπικός βοηθός" για τα άτομα με αναπηρία - enikonomia.gr
share

Έρχεται ο “προσωπικός βοηθός” για τα άτομα με αναπηρία

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως, στόχος της ομάδας εργασίας είναι να εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο θεσμός του προσωπικού βοηθού που έχει συμβάλει τις τελευταίες δεκαετίες στην αξιοπρεπή διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία μπορεί να αποτελέσει αποτελεί μια θετική πρόκληση και για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ανεξάρτητης διαβίωσης και της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


“Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, έμπειρα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωπος της ΕΣΑΜΕΑ κ.ά. Στόχος της ομάδας εργασίας είναι να εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο θεσμός του προσωπικού βοηθού που έχει συμβάλει τις τελευταίες δεκαετίες στην αξιοπρεπή διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία μπορεί να αποτελέσει αποτελεί μια θετική πρόκληση και για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ανεξάρτητης διαβίωσης και της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης. Το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας θα παραδοθεί εντός τεσσάρων μηνών στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου”.

Η δήλωση

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη συνεδρίασης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο προσωπικός βοηθός είναι ένα από τα σπουδαιότερα βήματα για την επίτευξη της ανεξάρτητης διαβίωσης διεθνώς. Για αυτό καλώ όλες και όλους εσάς που συμμετέχετε στην Ομάδα Εργασίας να εργαστείτε στην κατεύθυνση διαμόρφωσης συγκεκριμένων και εφαρμόσιμων προτάσεων για την ένταξη του θεσμού του προσωπικού βοηθού στην ελληνική πραγματικότητα και καθημερινότητα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη χάραξη μιας αυτεξούσιας πορείας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Το οφείλουμε απέναντι στους συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους με βάση τις επιλογές τους, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, στην οποία επιθυμούν να προσφέρουν, αλλά και να μοιραστούν τους καρπούς των συλλογικών προσπαθειών όλων μας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.