Quantcast
Γεωργιάδης: Ενθαρρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ - Να γίνουν προσλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Ενθαρρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ – Να γίνουν προσλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, θα γίνουν ανακοινώσεις από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς, Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης, για τα νέα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, που απορρέουν από τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup. Αυτό ανέφερε πριν λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και α Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κατάστημα σούπερ μάρκετ.
Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι εργαζόμενοι ότι θα χάσουν τις δουλείες τους λόγω της περαιτέρω διεύρυνσης των κατηγοριών εμπορικών καταστημάτων που σταματούν, από αύριο, τη λειτουργία τους. Ο ίδιος συνέχισε ότι είναι σημαντική η δημοσιονομική ανάσα στην Ελλάδα που έδωσε το Eurogroup, και η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας των δημοσιονομικών κανόνων για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού. Σε ερώτηση σχετικά με δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν σε ηλεκτρονικές παραγγελίες σούπερ μάρκετ για παράδοση κατ οίκον, ο υπουργός είπε ότι τα σούπερ μάρκετ, με αφορμή και το διευρυμένο ωράριο που ξεκινάει από αύριο, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στην αυξημένη ζήτηση και στις παραδόσεις κατ οίκον.

«Είναι μεγάλος ο φόρτος στις ηλεκτρονικές αγορές. Γι’ αυτό ενθαρρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία και στη συνέχεια ο καταναλωτής να παραλαμβάνει τα προϊόντα του ο ίδιος από τα σούπερ μάρκετ. Ετσι θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι παραγγελίες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σχετικά με τα αντισηπτικά ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι πλέον έχει μπει πλαφόν και οι καταναλωτές αγοράζουν τρεις συσκευασίες ανά πελάτη και πρόσθεσε ότι ήδη παρασκευάζονται νέες ποσότητες και από την Παρασκευή θα ξεκινήσει και πάλι ο εφοδιασμός της αγοράς ενώ σχετικά με τη γενικότερη εικόνα για τη λειτουργία της αγοράς είπε ότι χθες κινήθηκε ομαλά, με κάρτες εισόδου στα σούπερ μάρκετ και με τους κανόνες ασφάλειας και υγείας να τηρούνται και ευχαρίστησε καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Από αύριο τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, συνέχισε ο υπουργός και το ίδιο θα συμβαίνει και τις επόμενες τέσσερις Κυριακές, ενώ τα συνεργεία ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή θα ελέγχουν ακόμη και για το αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας πέρα από τους ελέγχους για τις τιμές. Επανέλαβε ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά και σημείωσε ότι το ωράριο διευρύνεται για να μην αγχώνεται ο κόσμος να πάει να ψωνίσει και, για μία ακόμη φορά, συνέστησε ψυχραιμία από τους καταναλωτές
Για τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά από αύριο ο υπουργός επανέλαβε ότι η αναστολή λειτουργίας δεν αφορά σε όσες δραστηριότητες συνδέονται με την αλυσίδα τροφοδοσίας και αυτό περιλαμβάνει και τα pet shop. Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι έχει γίνει πρόβλεψη στη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για αυστηρά πρόστιμα σε όσες περιπτώσεις προσπαθήσουν να αισχροκερδήσουν. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η μάχη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς έχει κερδηθεί και παραμένει στόχος να κερδηθεί ο πόλεμος του κορονοϊού. Ο ίδιος υπογράμμισε σχετικά με τα αντισηπτικά ότι -μετά από συνεννόηση με τα καταστήματα και τις εταιρείες- τα αντισηπτικά θα πωλούνται σε μονάδες, και όχι σε πακέτα των τριών ή των τεσσάρων συσκευασιών οπότε ανά πελάτη αντιστοιχούν τρεις συσκευασίες μεμονωμένες.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.