Quantcast
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία - Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία – Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό

δημοσιεύτηκε:

Από τις 3 το πρωί της Κυριακής και έως τις 15 Απριλίου, αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Αυτοί που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.
Όπως υπογράμμισε, επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας.
Τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί για τρεις κατηγορίες ατόμων, όπως:
Α) Για όσους χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο που βρίσκονται (έγκυες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα). Όσοι εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία απαιτείται να προσκομίσουν υγειονομικό έγγραφο ή έστω απόδειξη συνταγογράφησης.
Β) Όσοι δεν έχουν πού να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης της μίσθωσής τους και σ’ αυτήν την περίπτωση απαιτείται το notice of termnation ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό.
Γ) Όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήση transit και σ αυτήν την περίπτωση απαιτείται το ειτήριο από την πρώτη πτήση.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε τη δυνατότητα που έχουν σήμερα πολίτες να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό. Η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr, είπε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.