Quantcast
Κορονοϊός -Πάσχα-Αγορά: Τι λένε οι ειδικοί για την επάρκεια των αγαθών - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός -Πάσχα-Αγορά: Τι λένε οι ειδικοί για την επάρκεια των αγαθών

δημοσιεύτηκε:

Θα υπάρξει πλήρης επάρκεια αγαθών για την περίοδο του φετινού Πάσχα παρά την κρίση του κορονοϊού, όπως διαβεβαιώνουν οι παράγοντες της αγοράς σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Αναλυτικά:

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή,Πάνος Σταμπουλίδης διαβεβαίωσε ότι στην αγορά δεν θα παρουσιαστεί καμία έλλειψη, καθώς όπως είπε έχουν περιοριστεί οι εξαγωγές ιδίως σε χώρες που γιορτάζουν Καθολικό Πάσχα.

Για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας – σε αντισηπτικά, καύσιμα- τόνισε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τις τιμές που υπήρχαν πριν την 1η Φεβρουαρίου και τη διαμόρφωσή τους μετά αυτήν την ημερομηνία, και επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Επίσης οι έλεγχοι διευρύνονται στον κλάδο των τροφίμων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης τόνισε πως η κίνηση σίγουρα είναι πεσμένη αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, ωστόσο, οι πολίτες ούτως ή άλλως για την περίοδο του φετινού Πάσχα θα ψωνίσουν για να ψήσουν τον παραδοσιακό οβελία όχι στη σούβλα αλλά στον φούρνο.

Στις δυσκολίες του εφοδιασμού στην αγορά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς,Βασίλης Κορκίδης επισημαίνοντας πως η εφοδιαστική αλυσίδα δεν έχει διαρραγεί.

«Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί σε πολλές περιπτώσεις, αλλά υπάρχει επάρκεια αγαθών και λαχανικών και οι καταναλωτές να μην ανησυχούν και να μην τρέχουν να αποθηκεύουν τρόφιμα στο σπίτι τους» είπε χαρακτηριστικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.