Quantcast
Κορονοϊός: Σε ρόλο «ταυτότητας» οι νέοι κωδικοί του Taxis - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Σε ρόλο «ταυτότητας» οι νέοι κωδικοί του Taxis

δημοσιεύτηκε:

Σε ρόλο «ταυτότητας» μπαίνουν οι νέοι κωδικοί του Taxis ενόψει της κρίσης του κορονοϊού.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος εξηγεί ποιες διαδικασίες μπορούν πλέον να γίνουν ηλεκτρονικά ώστε να μην χρειαστεί ο πολίτης να πάει στα ΚΕΠ ή στην εφορία.

Σχετικά με το ποιες εφαρμογές έχουν “βγει” ηλεκτρονικά, ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζει πως βγαίνουν συνεχώς νέες εφαρμογές. «Το σημαντικό είναι πως μέσα από το gov.gr συνέχεια γεμίζουμε νέες εφαρμογές, πολλές από αυτές έχουν σχέση με τον κορονοϊό».

Τι λειτουργίες θα βρει κάποιος διαδικτυακά;

«Είναι όλες οι εργασίες, όπως η υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση. Το σύνολο των λειτουργιών που θα έκανε δηλαδή κάποιος σε ένα ΚΕΠ. Μπορεί να υπογράψει ψηφιακά και να την αξιοποιήσει. Να σημειωθεί πως καλό θα ήταν οι πολίτες να αλλάξουν τους χαρακτήρες τους στο taxis αν έχει πολύ καιρό να το κάνει», σημειώνει ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρεται και στην εξ αποστάσεως εργασία πολλών δημοσίων υπαλλήλων.

«Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ίδια προγράμματα και δεδομένα με δική τους ευθύνη. Είναι μία καινοτομία και δίνεται δωρεάν», σημειώνει ο γενικός γραμματέας.

Τι γίνεται με ληξιαρχικές πράξεις;

«Όσον αφορά τα ληξιαρχικά γεγονότα, αντί λοιπόν ο πολίτης να τις προσκομίζει σε κάθε τομέα, μπορεί να το δηλώνει μόνο σε έναν δημόσιο φορέα και όλοι οι υπόλοιποι να αντλούν τις πληροφορίες από εκεί. Άρα δεν χρειάζεται ούτε φυσική παρουσία», επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Η καινοτομία στην φορολογική ενημερότητα

Τέλος σχετικά με τις φορολογικές ενημερότητες, ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων τονίζει πως «έχουμε την ευκαιρία να την δίνουμε ηλεκτρονικά. Έτσι κάθε φορέας που θέλει να τη ζητήσει από τον πολίτη προκειμένου να τον πληρώσει μπορεί να την τραβήξει από το κέντρο διαλειτουργικότητας ώστε να μην ταλαιπωρηθεί καθόλου ο πολίτης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.