Quantcast
Κακοκαιρία: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα μας από το Σάββατο, θα συνεχιστεί και σήμερα, Κυριακή, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής έχουν σημειωθεί σε Σποράδες, Άγιο Όρος και Εύβοια όπου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τα μεσάνυχτα έως τις 9:30 το πρωί έχουν ξεπεράσει τα 90 mm. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στη Σιμωνόπετρα (106 χιλιοστά), στην Κύμη (97) και στη Σκιάθο (92). Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από τις πρώτες πρωινές ώρες, με τις ριπές των ανέμων να ξεπερνούν τα 90 km/h.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για σήμερα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, όπου μετά το μεσημέρι θα φτάσουν σε ένταση και τα 10 μποφόρ, ενώ ενίσχυση των βορείων ανέμων προβλέπεται και στο Νότιο Ευβοϊκό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, καθώς επίσης και τα παράκτια τμήματά τους, μετά το απόγευμα , με τη έντασή τους να φτάνει τα 8 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη, αλλά με μικρότερη ένταση και με περιορισμό των φαινομένων στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν επίσης έως την Τρίτη.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ:meteo.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.