Quantcast
Πέτσας: Εξετάζονται νέα μέτρα - Δεν θα βγει ο στρατός στους δρόμους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Εξετάζονται νέα μέτρα – Δεν θα βγει ο στρατός στους δρόμους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Να μην υπάρξει εφησυχασμός έως τις 27 Απριλίου” σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας προκειμένου “να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων». Ως προς αυτό, ανέφερε ότι «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα γιατί θα καταρρεύσει».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε στο MEGA ότι στην κυβέρνηση εξετάζονται τα σενάρια αυστηροποίησης του αριθμού τον μετακινήσεων αλλά και ο χρονικός περιορισμός τους, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα πρόστιμα ή να υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση σε όσους είναι υπότροποι. Επιπλέον, ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι ενόψει Πάσχα.
Σε ό,τι αφορά την επιτήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, απέρριψε το ενδεχόμενο να συνδράμει ο στρατός σε αυτά, ενώ σχετικά με την Αστυνομία που επιτηρεί την εφαρμογή τους, ανέφερε πως «δεν είναι θέμα αστυνομοκρατίας, αλλά ατομική ευθύνης, να ακολουθούνται τα μέτρα».
Τέλος σχετικά με τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «θα υπάρξει ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να έχουν πρόσβαση σε φτηνή χρηματοδότηση. Το θέμα είναι να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι σαφές το μήνυμα ότι η Ευρώπη ενωμένη αντιμετωπίζει τα προβλήματα και κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τα κοινά προβλήματα».

Δείτε το βίντεο του MEGA:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.