Quantcast
Γεωργιάδης για την πρώτη κατοικία: Ενάντια στο εθνικό συμφέρον μια μονομερής ενέργεια - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για την πρώτη κατοικία: Ενάντια στο εθνικό συμφέρον μια μονομερής ενέργεια

δημοσιεύτηκε:

«Παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς δεν μιλάμε για κανονικότητα στην οικονομία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης που έκανε λόγο για σκληρή στάση των δανειστών στην διαπραγμάτευση για παράταση του υπάρχοντος πλαισίου προστασίας, η ισχύς του οποίου εκπνέει στις 30 Απριλίου.
Όπως είπε, «στην διαπραγμάτευση, οι δανειστές μας δείχνουν συνέχεια χαρτιά με υπογραφές του Φλαμπουράρη, της Αχτσιόγλου και άλλων στελεχών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις», συμπληρώνοντας ότι «Αν υπάρξει μονομερής ενέργεια για την προστασία της α΄ κατοικίας, θα έχει επιπτώσεις στα επιτόκια και την διεθνή εικόνα της χώρας. Προτιμώ να τους πείσω για τις θέσεις μας».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τα voucher. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάληξη αν είχε γίνει με καλύτερη επιμέλεια, που όμως δεν υπήρξε λόγω της ταχύτητας για την λήψη των μέτρων», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας: «Φυσικά δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και θέλω να θυμίσω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε σκάνδαλο με τα ΚΕΠ και την τηλεκατάρτιση, με καταγγελίες της τότε αρμόδιας Γ.Γ. για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ωστόσο ο κ. Τσίπρας -παρά τις καταγγελίες- συνέχισε τα προγράμματα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης διέκοψε τα προγράμματα. Αυτή είναι η διαφορά των δύο Πρωθυπουργών».
Ο κ. Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Βρούτση για το έργο του στο Υπ. Εργασίας, λέγοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για απομάκρυνση του κ. Βρούτση από την Κυβέρνηση.
Με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.