Quantcast
Κωδικός "Πρωτομαγιά... στους κήπους": Ολόκληρο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. - Τι θα γίνει με τις διαδηλώσεις - enikonomia.gr
share

Κωδικός “Πρωτομαγιά… στους κήπους”: Ολόκληρο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. – Τι θα γίνει με τις διαδηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

Το αστυνομικό σχέδιο “Πρωτομαγιά στους… κήπους” και διαδηλώσεις Εργατικής Πρωτομαγιάς με… αποστάσεις είναι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα της ΕΛ.ΑΣ. που δύσκολα μπορεί να το κερδίσει, όταν τρεις μέρες μετά χαλαρώνουν τα μέτρα, ενώ έχει εξαντληθεί και η υπομονή των πολιτών. Το αστυνομικό προσωπικό θα πρέπει να επιχειρήσει σε δύο παράλληλα επίπεδα, αποτρέποντας αρχικά τις μετακινήσεις και τον συνωστισμό των πολιτών στην ύπαιθρο προκειμένου να… πιάσουν τον Μάη και κατά δεύτερον να αποτρέψουν ή να επιβλέψουν την τήρηση των αποστάσεων σε όσους συγκεντρωθούν στις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ουσιαστικά τα μέτρα… Πάσχα θα ληφθούν σε ηπιότερη μορφή και την Πρωτομαγιά, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”. Στη… μάχη της μαργαρίτας θα ριχθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής. Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι τα drones αλλά και ηχογραφημένα μηνύματα και συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.
Εντατικοί θα είναι για ακόμη μια φορά οι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκόπουλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης – Κορωπίου, Αθηνών – Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.α. Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν και μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής με “μπλόκα” σε… βουνά, πάρκα και θάλασσα. Σε κλοιό θα βρεθούν Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και Πειραιάς. Δεν αποκλείεται και απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως έγινε το Πάσχα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις αναίτιας μετακίνησης σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της διαμονής.

Οι διαδηλώσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά καθώς μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πρότειναν στα συνδικάτα οι εκδηλώσεις να γίνουν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων. Σε όσες και αν γίνουν αστυνομικές πηγές, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος” αναφέρουν ότι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν με τηλεβόες για την τήρηση των αποστάσεων, θα συνεχιστούν οι βεβαιώσεις παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ στην περίπτωση έκδοσης αστυνομικής διαταγής απαγόρευσης συνάθροισης θα επιχειρούν τη σύντομη ολοκλήρωσή τους και απομάκρυνση των συγκεντρωμένων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.