Quantcast
Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα και πώς θα λειτουργήσουν - BINTEO - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα και πώς θα λειτουργήσουν – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

O υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στα καταστήματα που ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 4 Μαΐου μετά την άρση των μέτρων , ενώ έδωσε και αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται,
Συγκεκριμένα τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με γραφική ύλη, τα καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, τα ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών.
Όπως υπογράμμισε, ο υφυπουργός, τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά και συγκεκριμένα η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.
Για τις παραβάσεις των παραπάνω θα υπάρχουν κυρώσεις, ενώ σε λειτουργία είναι και η γραμμή 1520 για καταγγελίες μη τήρησης των μέτρων και για φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Ο κ. Παπαθανάσης, είπε επίσης ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.
Οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν 2 μέτρα απόσταση τουλάχιστον μεταξύ τους ενώ η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους είναι υποχρεωτική, ενώ όσον αφορά τη χρήση μάσκας το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.
Σημειώνεται ότι καταστήματα μασάζ, πιλάτες και personal training δεν επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.