Quantcast
Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας την Τρίτη - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας την Τρίτη

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα έρχεται αύριο, Τρίτη 9 Ιουνίου του 2020 ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.
Η οριοθέτηση της ΑΟΖ αναµένεται να αποτελέσει αντικείµενο συζήτησης µεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών των γειτονικών χωρών της Μεσογείου. Για να επιτευχθεί η συμφωνία, θα πρέπει να ικανοποιηθεί η τελευταία εκκρεμότητα. Το κύριο αίτημα της ιταλικής πλευράς που είναι το να ψαρεύουν οι Ιταλοί ψαράδες εντός της ελληνικής ΑΟΖ δηλαδή μεταξύ 6 και 12 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.
Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να τεθεί είναι και ο τουρισμός.Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε υπάρξει ένταση με τη Ρώμη καθώς οιΙταλοί δυσαρεστήθηκαν από το σχέδιο της Ελλάδας για τον τουρισμό όσον τους αφορά, θεωρώντας ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς για τους προερχόμενους από την Ιταλία επισκέπτες.Ο υπουργός Eξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο είχε δηλώσει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν τη σέβεται».
Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφορικά με τη συνάντησή του την Τρίτη με τον Ιταλό ομόλογό του, είχε πει πως στην ατζέντα συνομιλιών τους συμπεριλαμβάνονται θέματα, όπως η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και η πορεία του μεταναστευτικού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.