Quantcast
Περιφέρεια Ανατ. Αττικής: Απατεώνες παριστάνουν τους ελεγκτές της - enikonomia.gr
share

Περιφέρεια Ανατ. Αττικής: Απατεώνες παριστάνουν τους ελεγκτές της

δημοσιεύτηκε:

Από τη στιγμή που η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έλαβε γνώση περιστατικών εκβιασμών επαγγελματιών από επιτήδειους απατεώνες στην Ανατολική Αττική, ενήργησε αμέσως.

Συγκεκριμένα, μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σχετικά τις καταγγελίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών σε διάφορες περιοχές της περιοχής για άτομα που, χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα (του τύπου «Γαλανός», «Παπαδόπουλος», κ.α.), υποδύονται τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας ή τους Υγειονομικούς υπαλλήλους, εκβιάζοντας τους επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή, προέβη σε άμεσες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για : α ) τη διερεύνηση των καταγγελλομένων, κατά παντός υπευθύνου και β) για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

Επίσης η Περιφερειακή Αρχή ενημέρωσε εγγράφως όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους επισιτιστικών επαγγελμάτων, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, ενημερώνοντας παράλληλα τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα.

Η Περιφέρεια Αττικής εφιστά την προσοχή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος ως προς τα εξής :

1. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Π.Ε. της Περιφέρειας Αττικής υποχρεωτικά φέρουν υπηρεσιακή ταυτότητα,

2. Ασκούν τα καθήκοντά τους ανά δύο (2) σε κάθε τομέα,

3. Όταν πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών, ο έλεγχος είναι πάντα έκτακτος, και κατά συνέπεια δεν ενημερώνουν εκ των προτέρων για την ημέρα και ώρα των ελέγχων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.