Quantcast
ΑΑΔΕ: Αναβαθμίζεται το Taxisnet - Τα οφέλη για πολίτες και επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Αναβαθμίζεται το Taxisnet – Τα οφέλη για πολίτες και επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Αναβαθμίζεται το Taxisnet για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων. Αναλυτικά:
1. ‘Αμεσα αναμένεται να προστεθούν 240ΤΒ αποθηκευτικού χώρου με παράλληλη αύξηση της υποδομής backup στην πληροφοριακή υποδομή του G-Cloud. Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψει αύξηση 30% της υφιστάμενης ωφέλιμης χωρητικότητας.
2. Η συνολική χωρητικότητα του Κέντρου Δεδομένων για συστήματα της ΑΑΔΕ που είναι πλέον οριακή αναβαθμίζεται με σύγχρονο σύστημα υψηλών ταχυτήτων, με παράλληλη αύξηση κατά 50% της υφιστάμενης χωρητικότητας.
Σημαντικό κομμάτι του νέου αποθηκευτικού χώρου θα διατεθεί για τη νέα υπηρεσία myData της ΑΑΔΕ.
Τα οφέλη
Τα οφέλη για τους πολίτες και επιχειρήσεις είναι σημαντικά:
– Η ταχύτητα των συστημάτων και υπηρεσιών που μεταφέρονται στο G-Cloud είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, νέα συστήματα και υπηρεσίες θα καταστεί εφικτό να εγκατασταθούν στο G-Cloud – ενώ έως σήμερα αυτό δεν μπορούσε να υλοποιηθεί – και η ταχύτητα λειτουργίας θα είναι σαφώς βελτιωμένη.
– Για το Taxisnet, η αναβάθμιση αναμένεται να βελτιώσει την απόδοση του και να επιλύσει δυσλειτουργίες λόγω της αυξημένης χρήσης του.
Η ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα την μεταφορά και των λοιπών πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στο G-Cloud. Ταυτόχρονα, μεριμνά για την αναβάθμιση των υποδομών προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φιλοξενία τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων υπηρεσιών καθώς ο όγκος των δεδομένων καθημερινά αυξάνεται.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.